Nya säsongen av Över Atlanten veckans viralare

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 47 seglar besättningsnamnen som tar sig över pölen i nästa säsong av Över Atlanten.

På andra och tredje plats ser vi påminnelsen om att ARC:en startar respektive ett klipp med det bästa av två världar; plattan i mattan och mastbrott. På fjärde plats landar den första regattarapporten från sagolika St. Barth Cata Cup. In på sista och femte plats kvalade två inlägg som mer eller mindre lockade lika många läsare; branschmässan METS och konstgjorda Osborne Reef utanför Fort Lauderdales kust i Florida som istället för plantskola utvecklades till naturkatastrof. Gör om och gör rätt mänskligheten.

1. Programmet Över Atlanten, ny säsong inspelad

Under hösten har vi bland annat kunnat följa fotbollsspelaren Anders Svensson och Hollywoodfrun Maria Montazami i programmet Över Atlanten. Nu är en ny säsong på gång och här är namnen på deltagarna.

2. ARC startar söndagen den 19 november

Klockan 12.30 på söndag går första startskottet för den årliga vänskapstävlingen Atlantic Rally for Cruisers som i år kommer att ta 158 båtar från Kanarieöarna, över Atlanten, till Karibien. Målet är som vanligt Saint Lucia - som ligger en sisådär 2700 M bort. På startlinjen kommer vi se 6 svenskflaggade båtar. Search har passat på att ta tempen på två svenska ARC-veteraner innan starten går.

3. Segling i ett nötskal - tvära kast

Plattan i mattan och livet leker, men så plötsligt händer något som kräver omedelbar åtgärd. I det här fallet något så dramatiskt som totalt mastkollaps.

4. Svenska F18-seglare på St. Barth för magiska Cata Cup

Efter en fullspäckad dag med montering av båtar med sedvanligt meck, registrering, inmätning och avslutande träningspass är nu de 65 lagen varav två svenska förhoppningsvis redo inför första starten torsdagen den 16 november klockan 09:30 lokal tid. Prognosen pekar på stabila vindar kring 15-20 knop vilket med all säkerhet kommer att bjuda på en hel del action för deltagarna.

5 A. Några nyheter från METS

En gång om året åker marina produktutvecklare och handlare till Amsterdam för att visa upp nyheter, nätverka och göra affärer. Nu är det dags igen.

5 B. Total tankevurpa - Osborne Reef

Osborne Reef är ett konstgjort rev utanför Fort Lauderdales kust i Florida. Till en början skapades revet med betong. Det var under 70-talet som man började dumpa gamla, slitna bildäck med föresatsen att "bygga ut" revet. En lika ödesdiger som onödig miljökatastrof var därmed ett faktum.

Top