Svenska F18-seglare på St. Barth för magiska Cata Cup

Efter en fullspäckad dag med montering av båtar med sedvanligt meck, registrering, inmätning och avslutande träningspass är nu de 65 lagen varav två svenska förhoppningsvis redo inför första starten torsdagen den 16 november klockan 09:30 lokal tid. Prognosen pekar på stabila vindar kring 15-20 knop vilket med all säkerhet kommer att bjuda på en hel del action för deltagarna.

De två svenska lagen på plats består av Peter Busck/Rasmus Rosengren respektive Fredrik Karlsson/Niklas Nordblom.

Så här skriver Peter Busck på facebookgruppen @F18 seglarkompisar: "Dags för St Barth Cata Cup. 15 års jubileum! I år är vi två svenska team till start, Fredrik&Niclas och Rasmus&Peter. Dessutom har vi vårt hangaroundteam Henki&Micke som i väntan på skador på övriga ägnar sig åt annan vattensport.
Ön är lika magiskt vacker som tidigare och organisationen på plats verkar ha lika bra koll som alltid.

St. Barth Cata Cup. Foto: Peter Busck

I vanlig ordning en del båtstrul och meckande men förhoppningen är att det är löst imorgon. Idag har vi haft upp till cirka 8m/s och drömförhållanden men prognosen är ökande vindar från och med Torsdag när det drar igång så till helgen har vi nog örnbrall att tampas med. Vi som är här är rätt överens om att det blir inte mycket bättre om man nu gillar F18. Ta chansen är det enkla budskapet! Kom hit nästa år."

St. Barth Cata Cup. Foto: Peter Busck

Allt om racet samt kontinuerliga uppdateringar hittar du på stbarthcatacup.com.

Ungefär sä här läckert är det att segla F18 på St Barth:

St. Barth Cata Cup. Foto: Pierrick Contin

Top