WIM Series finalen är igång - Två svensklag på plats

Just nu är pågår den sista tävlingen av WIM Series, som är den internationella match racing touren för kvinnor. Vi har två svenska lag på plats; Swedish Womens Match Racing Team (Sanna Mattsson) och Peregrine Racing (Linnea Floser).


Efter orkanen Irma blev den den årliga tävlingen på Virgin Islands inställd och man fick leta efter ett nytt ställe. Valet föll på Bedanne, Frankrike. En och en halv round robin har seglats och Mattson står på tre segrar medan Floser har två. 

Vi pratade med Sanna Mattsom efter första dagen:

- Första dagen har varit lärorik med skiftande förhållanden. Det är en riktigt liten sjö vi seglar på (mindre än halva Aspen i Lerum). Det är vår första regatta tillsammans med gennaker vilket är skoj och vi har mycket att lära oss. Båten är ganska känslig vilket gör att det finns stora möjligheter till att påverka båthantering. Vi lär oss mer och mer under varje race och ser fram emot att vi har många dagar kvar att utvecklas på!

- Angående mål så är alla topp team inte här och det finns även många namn som vi aldrig seglat mot tidigare. Detta gör att det kommer bli en spännande vecka fyllt med tighta matcher.

- Vi skulle vilja lyfta organisationen för det fantastiska jobb de gör. Det är ett fantastisk event!

Swedish Womens Match Racing Team. Fr. Vänster: Niki Blässar, Sanna Mattsson, Louise Lindqkvist, Nellie Lindner.

Detaljerade resultat.

Top