Upphittade Tulikettu toppar veckans virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Utan konkurrens seglade upphittade Infiniti 52:an Tulikettu efter att ensam ha drivit runt på Atlanten i sex veckor. Därefter följde nyheten om ostindiefararen Götheborg som lämnade hemmakajen i Göteborg med Asien i sikte. På tredje, fjärde och femte plats landade presentationen av Hallberg-Rassy 69 (den största Hallberg-Rassybåten någonsin), olyckan i hamnen i Tarragona där vackra Eleonora E blir påkörd i hamnen och sjunker samt Artemis Technologies eFoiler som drivs till 100% av el. Enjoy!

1. Sex veckor på drift - Tulikettu är hittad

Den 18 april, i samband med en transportsegling av havskappseglingsbåten Tulikettu från Cascais, Portugal till hemmahamnen i Gosport, England trodde besättningen att de aldrig skulle få se sin tävlingsbåt igen.

2. Idag startar den stora Asienexpeditionen

Idag, Onsdag 8 juni 2022, kl. 15.30, lämnar ostindiefararen Götheborg hemmakajen i Göteborg och seglar mot Asien. Det är 17 år sedan sist och ett stort äventyr väntar. Först i september 2023 kommer skeppet anlända till slutdestinationen på expeditionen, Shanghai. Under 2022 väntar segling i Europa. Först i Östersjön och norra Europa, och därefter Medelhavet där skeppet också kommer att stanna under vintern. 2023 fortsätter seglingen till Asien.

3. Helt nya Hallberg-Rassy 69 – den största Hallberg-Rassybåten någonsin

Hallberg-Rassy 69 är den största båt som någonsin byggts av Hallberg-Rassy. Här följer ett pressmeddelande från det anrika varvet.

4. Eleonora E blir påkörd i hamnen och sjunker

Den 49,5 meter långa Herreshoff-skonaren "Eleonora E" blev igår påkörd i hamnen i Tarragona och började sjunka.

5. eFoiler drivs till 100% av el

Artemis Technologies har sjösatt sin första foilande motorbåt som drivs till 100% av el. 

Top