Apivia flyger fram och Bossen har anlänt till Kap Verde

Internationella konvergenszonen skördade sina offer och belönade dem som prickade rätt. Favoriten i Transat Jacques Vabre, Charal, hade innan man kom in i the Doldrums en ledning på 120 sjömil, men efter några stökiga dagar har man hamnat på efterkälken. Apivia däremot navigerade pricksäkert och har dragit ifrån övriga fältet. 

240 sjömil, det är avståndet mellan Apivia som leder IMOCA-klassen och Banque Populaire som är närmast bakom. The Doldrums visade sig vara svåra för många, och samtliga besättningar förutom Charlie Dalin och Yann Elies guppade fram i under 10 knop under torsdagen. Hela analysen om the Doldrums från TJV:s meterolog finns att läsa här

Sam Davies på Intiatives Coeurs, just nu på en åttonde plats skriver såhär "Jag är ledsen att jag inte hört av mig på två dagar, anledningen är the Doldrums! Vår resa genom denna knepiga del av planeten har varit komplicerad och Paul och jag har varit 100% fokuserade på att få ut maximalt av båten i de ostabila förhållandena"

"Vi har i princips kört slalom mellan olika åsksqualls som har gett oss många stora väderskift, dramatiskt inramat av Cumulus Nimbusmoln och magiska solned och -uppgångar, och blixtar som lyst upp natthimlen". 

Ställning IMOCA 60 

  1. Apivia
  2. Banque Populaire
  3. PRB
  4. 11th Hour Racing
  5. Charal 
  6. Arkea Paprec
  7. Advens for Cyber Security
  8. Initiatives Coeurs

Hugo Boss anländer till Kap Verde

Strax efter åtta imorse anlände Alex Thomson och Neal McDonald till Kap Verde ombord på Hugo Boss. 

Skepparna fick avbryta racet efter att Hugg Boss träffat ett oidentifierat föremål i vattnet i söndags, den 3e november, och fick också kapa kölen

Top