X-YACHTS SLÄPPER NYTT

I 2016 lanserade X-Yachts den nya XRange serien som inkluderade X4³ och X6⁵ Båtarna har blivit omtyckta och 75 båtar har sålts under de två första åren.


Tanken med XRange serien är att den ska blanda de bästa delarna från XCruising och XPerformance serierna och därmed bli en snygg prestandakryssare.

I januari 2018 presenterades X4⁹ för första gången till pressen på världens största båtmässa, Boot Düsseldorf.  Vid samma tillfälle introducerades X4⁶s första designlayout.

Niels Jeppesen, Design Director - om X4⁶:

"Den här båten blir den perfekta familjekryssaren, som också kan bli lite ”raceig” till helgen. Den är snabb, snygg och säker. Seglingsupplevelsen för en X-Yacht är avsedd att vara enastående, och vi vågar lova att X4⁶ kommer att bli standard med de bygg- och designfunktioner som i nästan fyra årtionden har gjort X Yachts unika ”.

X-Yachts designer kommenterar:

-Skrovdesignen på X46 följer den senaste designfilosofin som maximerar seglingsprestandan. Den är designad för att utmärka sig i alla vindförhållanden på grund av stor segelyta kopplad till en högkvalitativ mast och rigg, inklusive delbar stångrigg som standard

-Däcklayouten är en kombination av funktionerna från båda hennes syskon; en självslående fock är standard, där skotet läggs på en av fallvinscharna.

-Varje rattarna är anslutna till sin egen kvadrant med ett helt oberoende kabelsystem. Detta är en utmärkt säkerhetsfunktion.

-De härdade fönstren belyser inredningen med naturligt ljus. Förutom de stora fönstren i taket är sidofönstren också öppningsbara för att ge bra ventilation.

-Teak kommer som standard i sittbrunnen och är valfritt på sidodäck och i fören.

-Båten levereras med en ultramodern common rail dieselmotor, levererad med en 2-bladig Flexofold-propeller.

-Inredningen har två, nästan identiska akterhytter, med skillnaden att babordshytten är bredare, vilket gör att denna hytt erbjuds att delas upp i två.

Den stora ägarhytten rymmer en dubbelsäng, medan kabyssen är i stort sett L-formad med mycket praktisk utrustning - och sist men inte minst har X46 två badrum.

-Till styrbord finns en framåtriktad navstation, elektrisk växel och utrymme för valfri navigations-, kommunikations- och radioutrustning bakom luckdörrar.

X4⁶ kommer ut i juli 2018.Den kommer att starta på 386.500 euro.

Specifikationer

Designer: X-Yachts Design Team

Totallängd: 14,08m 

Skrovlängd: 13,50m

Vattenlinjelängd: 12,33m

Bredd: 4,27m

Djupgående (standard): 2,30m

Max djupgående: 2,50m

Ballast: 4.500kg

Deplacement: 10.900kg

Motor: Diesel - 41,9kW - 57hk

Bränsletank: 280L

Vattentank: 360L

Bilder

Läs mer om X4⁶ här.

Missa heller inte vårt båttest på X4 från i somras.

Top