What's Up - Search's kalendarium

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Fotografiet ovan visar Biotherm Raceing, en av 5 imocabåtar som tävlar i The Ocean Race som startar den 15 januari. Foto: The Ocean Race

Lite lagom exalterad spånade jag på idéer till årets första kalendarium. Det dröjde dock inte länge innan mitt "mode" övergick i eufori. Om du som vi går igång på segling i alla dess former väntar en massa kul de kommande 10 dagarna.

För dig som tycker det är kul med America's Cup rekommenderar vi deras Recon-rapporter (läs mer om hur det fungerar via notisen Har du vad som krävs för att bli seglingens paparazzi?). Du hittar dem under rubriken RECON i menyn till höger på www.americascup.com. I sammanhanget vill vi också lyfta i vårt tycke veckans kioskvältare; Frankrike bekräftar deltagande i America's Cup.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

Text: Anna-Lena Elled

2 januari: Cape 2 Rio Yacht Race (pågående)

Cape to Rio Race är den längsta kappseglingen mellan kontinenter som arrangeras på södra halvklotet. Sedan premiären 1971 seglas det vart tredje år och i måndags gick startskottet för femtionde gången. 16 båtar stod på startlinjen. Dagliga uppdateringar hittar du via Facebook @Cape2Rio.

8 januari: The Ocean Race In-Port Race

The Ocean Race bjuder inte bara på nagelbitande havskappsegling utan också en serie om 7 in-port races. Startskottet för det första går i Alicante nu på söndag.

8 januari: RORC Transatlantic Race

Prognosen pekar på rekordförhållanden inför starten av RORC Transatlantic Race, med närmast perfekt nordostlig vind kring 20+ knop. 20 båtar står på startlinjen; bland dem VO70:orna Green Dragon och I Love Poland, Multi 70:an Maserati, Marie Tabarlys aluminiumketch Pen Duick VI och finska Infiniti 52 som så mystiskt försvann för att så småningom dyka upp igenom någonstans i Biscaya för att nämna några. Den största båten i fältet är svenskflaggade Swan 115 Supermaxin Jasi (före detta Odin). Mer om racet hittar du på rorctransatlantic.rorc.org.

9 januari: GoForSpeed med Havskappseglingsförbundet

På måndag drar SHF igång sin populära föreläsningsserie GoForSpeed. Totalt arrangerar förbundet på 7 högkvalitativa, on-line-seminarier, det första med fokus på ORCi Worlds Kiel + SM i Havskappsegling samt Distanskappsegling SH respektive FC.

11 januari: SM i e-segling omgång 1

Svenska Seglarförbundet hälsar välkommen till SM i e-segling. Mästerskapet utgörs av en grundomgång och därefter avgörs allt i finalen där topp 10 från grundomgången möter de tio högst rankade svenskarna i Virtual Regattas världsranking. Anmälan öppnar dagen före respektive deltävling och stänger klockan 14:00 samma dag som deltävlingen genomförs.

14-15 januari: Sail GP Singapore

Då var det dags för SailGP igen. Den här gången har cirkusen dragit till Singapore. Det blir åttonde tävlingen av totalt 11 denna tredje säsong.

15 januari: The Ocean Race

Som vi har väntat - nu är det äntligen dags - för både The Ocean Race med 5 imocabåtar på startlinjen utanför Alicante. De 6 VO65:orna startar samtidigt The Ocean Race VO65 Sprint Cup.

www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten tala för sig själva. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top