Veckans viralare: SVEA

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 41 landar Jimmy Hellbergs härliga berättelse om hur det är att vara en del av Sveas besättning med dryga 30 seglare. Och därifrån fortsätter härligheterna.

Eller vad sägs om YouTubes kanske populäraste båtbygge Tally Ho som under de senaste sex åren gått från vrak till smycke, Seglingens Mästare, nykorade världsmästare i M32 och bästa hacket någonsin. Enjoy!

Innan vi går till listan vill vi slå ett slag för bubblaren där vi tipsar om netflixdokumentären Untold Story The Race of the Century. I dokumentären får vi återuppleva America's Cup 1983 när Australia II skriver in sig i historieböckerna.

1. Häng med Jimmy ombord vackra Svea

Den väldrillade besättningen ombord Svea går från klartecken till klartecken och avslutade säsongens segersvit med ytterligare en vinst i Medelhavet. Här delar Jimmy Hellberg med sig av hur det är att vare en del av denna jättebesättning.

2. YouTubes kanske populäraste båtbygge

Båtbyggaren Leo Sampson köpte 2017 den gamla träbåten Tally Ho för bara £1 och har sen dess restaurerat skrovet och påbörjat bygget av den nya masten. Efter de här sex åren är hon fortfarande inte klar men om vi säger så här, hon skulle inte säljas för £1.

3. What's up? SEGLINGENS MÄSTARE

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera. Fotografiet ovan visar fjolårets mästare. Fotografiet nedan visar årets prispall med Team 49er med Marius Westerlind, Hugo Westberg, Marcus Westerlind och Oskar Ljung från GKSS högst upp. Mer om det kan du läsa i pressmeddelandet Marius Westerlind – mästare bland seglingens mästare.

4. Rated X med Swinton, Mara och Hallström i besättningen världsmästare i M32

Jake Julien och hans Rated X avslutar M32-säsongen på topp genom att segla sig hela vägen upp till guld på VM i M32 i Newport. Med ombord hade Jake med sig göreborgsbaserade Keith Swinton, Rhys Mara, Julius Hallström och Jeff McCooey. Laget har dominerat både vinter- och sommarserien i Nordamerika i år.

5. Hål på hål - bästa hacket någonsin?

Bästa hacket någonsin? Tänk dig en gammal båt som du vill dra om elen eller kanske uppdatera värmaren i, men de gamla hålen är både för små och ligger lite fel. Vad gör du?

Top