What's up? SEGLINGENS MÄSTARE

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

Då börjar det dra ihop sig för svensk seglings egna firmafest; Seglingens Mästare, där alla svenska klassmästare möts för att göra upp om den åtråvärda titeln. I fotografiet ovan firar fjolårets vinnare; havskappseglarna Anders Dahlsjö, Martin Strömberg, Jimmy Hellberg och Jakob Gustafsson. Jacob och Jimmy seglar i år med Philip Engelbert och Marcus Höglander (J/70).

PÅGÅENDE

10 september: Ocean Globe Race

McIntyre Ocean Globe (Ocean Globe Race / OGR) är ett retro-race runt jorden i samma anda som Whitbread Round the World Race. Det är ett åtta månader långt äventyr för vanliga seglare. Flottan består av 14 mer eller mindre kända båtar varav Maiden och Pen Duick VI är bland de mest omtalade. Allt nödvändigt vetande om tävlingen hittar du på Ocean Globe Race kastar loss den 10 september.

24 september: Mini Transat, etapp 1

KOMMANDE

7-8 oktober: Seglingens Mästare

Samtliga svenska mästare 2023 bjuds in att delta på Seglingens Mästare. Här ska det avgöras vem som egentligen är Sveriges bästa bankappseglare!

7-8 oktober: Klassmästerskap IOD

Välkommen till klassmästerskapen i IOD. Tävlingen utgår från Tjörns Yacht Service TYS i Almösunds Marina där tävlingsexpeditionen kommer finnas. Även sedvanlig aftersail sker på TYS.

14-15 oktober: Raid Noir

Tävlingen som avslutar kappseglingssäsongen för F18.

14-15 oktober: Kval till Allsvenskan 2024

Kval till Allsvenskan 2024 för de tre klubbar som hamnat på kvalplats säsongen 2023 samt nya klubbar som vill utmana om en plats i Allsvenskan 2024. Tävlingen går av stapeln i Marstrand.

14-15 oktober: Women On Water 2

Women On Water, WOW 2, är inte bara en kul tävling, utan också kval till nästa års Women's Sailing Champions League. Tävlingen går av stapeln i Marstrand.

15 oktober: Isbjörnen

Traditionsenligt avslutas säsongen för många seglare med Isbjörnen på Rådasjön. Trapetsbana med inner- och ytter-loop för alla klasser förutom Optimist C som seglar på en egen bana nära bryggorna. Regattan ingår i ALIC (Autumn Inshore Leaf Cup) för Optimist A. Dessutom KM för alla RÅSSare.

15 oktober: KSSS Lilla Gotland Runt 2023

Med Lilla Gotland Runt vill KSSS manifestera friheten att vara ute i friska luften och på vattnet. Med denna stora jolleregatta vill vi att alla jolleseglare går man ur huse för att vara en del av denna folkfest på vattnet. KSSS bjuder in till Lilla Gotland Runt i alla jolleklasser som har SRS-tal inklusive kölbåten 2.4

28 oktober: Mini Transat, etapp 2

29 oktober: Transat Jacques Vabre

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten tala för sig själva. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top