USM avgjort

Elva lag från hela Sverige samlades i helgen i Kullavik för att göra upp om titeln Svensk Ungdomsmästare i matchracing. Det var gedigna lagupställningar och välmeriterade seglare som hade tagit sig till västkusten - som upplagt för en episk kamp! 

USM (ungdoms-SM) är en tävling för unga seglare där huvudfokus ligger på att seglarna ska lära sig så mycket som möjligt och utvecklas i sin segling. Då flera av lagen har inte har seglat så mycket matchracing tidigare började helgen med träning och genomgång med mästerskapscoachen Marie Björling Duell.

Lördgen började med Round Robin, en grundomgång där fältet delades in i två grupper där alla lag i varje grupp möttes. De sex bästa lagen, tre från varje grupp, gick sedan vidare till en andra Round Robin där de fyra bästa gick vidare till semifinal. Därefter och seglades final och petit final (matchen om bronset). 

Det fina vädret gjorde lockade många åskådare ner till hamnen och flera förbipasserande stannade till för att titta på seglingarna. Speakern Alexander Abenius höll spänningen uppe för så väl åskådarna på land som för dem som följde tävlingen via nätet.

Segern togs till slut av Team Abenius bestående av Victor Abenius, Marcus Bergqvist och Isabelle Bergqvist, som i finalen slog Team Ljunggren med besättningen Carl Ljunggren, Hugo Björklund och Hanna Koba. Bronset togs av Lovisa Karlsson, Dennis Fonseca Karlsson och Albin Boman. 

Top