THE CLASSIC ISSUE #5(51) UTE NU!

Årets femte nummer är levererat till både prenumeranter och butik. Snart kommer det även att publiceras online på www.searchmagazine.se.


Vill du också prenumerera? Teckna dig här!

KLICKA OCH TECKNA DIG FÖR PRENUMERATION IDAG!

I the Classic Issue får vi följa med Gustaf Dyrssen på Refanut (s 24), en Sparkman & Stephens design från 1955, under Rolex Fastnet Race. Emely Hagen berättar om sina upplevelser i samma havskappsegling på Anahita (s 30), en 52 fots havskryssare ritad 1961 av Arvid Laurin. En av landets riktigt stora Classic Yacht-entusiaster Olle Appelberg har agerat reporter direkt från en av deltävlingarna i Medelhavets Panerai Classic Yacht Challenge (s 32). På sidan 64 gör vi ett djupdyk i historien om X tillsammans med Bengt Jörnstedt och Malcolm Hanes. När aptiten på det klassiska är stillad kan du bläddra vidare och låta dig inspireras av allt från unga matchracing-team till landets heta F18-flotta, Allsvenskan, OS-kval och det senaste från America’s Cup. Lars Larsson, Professor i Hydrodynamik vid Chalmers, svarar på frågan: Hur bedömer man en segelbåts prestanda? Dessutom testar vi Nautitechs Open 40. Vidare bjuder vi på rapporter från våra eminenta krönikörer, prylar, båtar, boktips och galleri. Enligt traditionen avslutar vi med nyheter och kortare reportage under rubriken Trunks. Allt detta och lite till i the Classic issue, 124 sidor helt och hållet dedikerat till segling!

Missa inte heller Fredrik Aurells sköna berättelse om bröderna Sundelin på sidan 118.

Svensk segling är på G, hela tiden skapas det nya historier och vi kan knappt bärga oss att dela dem med er. Vi riktar ett stort tack till hela redaktionen, våra kreativa krönikörer, skribenter, fotografer, webbredaktörer och gästmedarbetare som med oförtröttligt entusiasm för verksamheten framåt. Vi önskar dig några timmars härlig läsning, vi ses!

Omslagsbilden föreställer en riktig klassiker; vackra Dorade, en 53 fot lång yawl signerad S&S. Här har hon precis rundat Fastnet Rock. Dorade vann Fastnet Race 1931 och 1933. Bilden är tagen av seglingsfotografen Daniel Forster.

SKÖN LÄSNING! VI SES PÅ VATTNET!

Top