Strömberg ansluter till Canada Ocean Racing för Fastnet Race

Martin Strömberg ansluter till Canada Ocean Racing som co-skipper tillsammans med lagets grundare Scott Shawyer under Rolex Fastnet Race. I ett pressmeddelande säger laget att Martin, med sina imponerande seglingsmeriter och passion för sporten, tillför en mängd erfarenhet och expertis till laget.

Mer om årets Fastnet Race samt vilka svenska båtar och seglare som deltar hittar du i notisen Aktuellt: Femtionde upplagan av Fastnet Race.

Mer om Martin hittar du i profilreportaget Martin Strömberg.

Canada Ocean Racing är ett kanadensiskt lag inom IMOCA Globe Series och Vendée Globe. Utöver sportsliga resultat är målet att sprida budskapet om "vattenpositivitet" (exakt vad det innebär skall vi be Martin förklara vid ett senare tillfälle).

- Jag är glad att vara en del av Canada Ocean Racing, kommenterar Martin och fortsätter:

- Fastnet är ett krävande race som testar gränserna för både skicklighet och uthållighet och jag ser fram emot att ta mig an utmaningen tillsammans med skeppare Scott. Jag ser detta som en möjlighet att dela med mig av min kunskap och erfarenhet, arbeta tillsammans för att uppnå lagets mål att samla sjömil, men också prestera, avslutar Martin.

Rolex Fastnet Race är lagets tredje race för säsongen och en del av träningsprogrammet inför 2028 års Vendée Globe. Mentor för laget är ingen mindre än Alex Thomson.

Mer om Martins engagemang i Canada Ocean Racing hittar du på www.canadaoceanracing.com.

Top