Stekhet lista toppas av Eriks grundstötning

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 10 seglar Erik Erik Aanderaas grundstötning med sin älskade båt Tessie.

På andra och tredje plats landar Stockholm Archipelago Raid respektive listan över premiärer som vi kommer kunna beskåda under båtmässan Allt för sjön. På fjärde plats har vi den lika sorgliga som makabra historien om det amerikanska paret som försvunnit i Karibien efter att deras katamaran kapats av tre unga, våldsbenägna män som lyckats fly från häktet. Listan rundas av med Veckans Seglare; Carl Norman.

1. Erik lever upp till sitt måtto

"Okej nu kör vi. Jag har kört Tessie på grund. Båten skadades illa och var så gott som utdömd när det tack vara några kompetenta personer vände. Här är alla detaljer hur jag i full fart lyckades krossa min älskade Tessie mot kall, hård sten." - Erik Aanderaa

2. Äventyr och adrenalin: Stockholm Archipelago Raid

I de vackra skärgårdarna kring Stockholm utspelar sig varje år en seglingstävling som inte liknar något annat. Med den magnifika skärgården som backdrop och adrenalinet som drivkraft, samlas entusiaster för att delta i det spektakulära evenemanget kallat "Stockholm Archipelago Raid".

3. Storslagna båtpremiärer på Allt för sjön

När Allt för sjön öppnar den 7 mars på Stockholmsmässan premiärvisas ett stort antal båtmodeller. Bland annat visas svenskbyggda Arcona 50; en performance cruiser i lyxsegmentet som nyligen utsågs till årets lyxyacht 2024 i Europa. Allt för sjön pågår under två långhelger, den 7-10 mars samt den 14-17 mars. Här följer ett pressmeddelande.

4. Amerikanskt par saknas i Karibien - befaras döda

Polisen utreder försvinnandet av ett amerikanskt par vars katamaran tros ha kapats i St. George (Grenada) kvällen den 18 februari för att hittas övergiven närmare tre dygn senare utanför St. Vincent.

5. Veckans seglare: Carl Norman

Veckans seglare heter Carl Norman, är 17 år gammal och seglar för KSSS. Förra året frontalkrockade han med IQFoilen och bröt lårbenet. Nu är Carl äntligen tillbaka på vattnet igen.

Top