Som musik i våra öron - Superyachten My Song

My Songs designers Mario Pedol och Massimo Gino kallade henne för ”Dr Jekyll och Mr Hyde-båten”. Vilket känns som en väldigt passande beskrivning, med ett undantag: Dr Jekyll spenderade sitt liv på att försöka förtrycka sin inre best, med My Song försöker man tämja den.  

Att den 40 meter långa superyachten från Baltic har två sidor är det ingen fråga om: å ena sidan är hon en respektabel crusingdam, designad för att ta sin ägare, Pier Luigi Loro Piana, på ett bekvämt och effektivt sätt till världens finaste crusinghamnar, å andra sidan är hon ett frustande vilddjur som anser att den som kommer tvåa är första förlorare.

Baltic 130 My Song from Baltic Yachts on Vimeo.

Hon levererades 2016 och har sedan dess vunnit flertalet utmärkelser, bland annat korades hon till bästa båt på World Superyacht Awards. My Song ritades av Reichel/Pugh och tog 22 månader att bygga.

Båten är gjord helt i kolfiber och har olika segelgarderober beroende på om det är cruising eller racing som står på schemat för dagen och har en lyftbar köl som väger 36.25 ton. Ombord finns plats för sex till åtta gäster, inklusive ägaren.  

Översikt

  • LÖA: 39.62 m / 130 fot
  • LWL: 36.78 m
  • Bredd: 8.52 m
  • Djupgående: 7.00 m
  • Deplacement: 105 ton

Top