SM GULD till New Sweden Match Race Team

I helgen seglades SM i Match racing för damer och vinnare blev göteborgs-teamet New Sweden Match Race Team med Caroline Sylvan vid rodret. 


Tävlingen började i fredags och det har bjudits på skiftande vindar som succesivt har ökat under helgen. Seglingsarenan var på Lidingö, Stockholm och 12 team deltog. 

Det vinnande teamet blev som sagt New Sweden Match Race Team med Caroline Sylvan vid rodret. Tidigare under säsongen har det varit ändringar i besättningen på grund av skada men både i Lysekil och nu på SM hade hon samma besättning. Det var  inga mindre än Louise Kruuse af Verchou, Frida Langenius, Klara Ekdahl och Malin Holmberg.

Vi kontaktade tjejerna för att höra hur det känns att åka hem med guld efter en tuff säsong med skador. Så här säger de: 

"Ja, det känns såklart helt fantastiskt. Vi har haft svårt att ta oss upp på pallen i år på tour-eventen så det kändes skönt att avsluta med bara vinster i kvart, semi och final på SM. Också fantastiskt att se 12 team på start och mycket engagemang för dam match racing i både Göteborg och stockholm.

Vi har otroligt kul tillsammans och ser nu fram emot nästa år när vi får träna i de nya Far East båtarna på GKSS."

Silver: Johanna Bergqvist med besättning

Brons:  Sanna Häger med besättning

STORT GRATTIS 

Tommi Rotonen fanns på plats och fotograferade, även han gjorde ett väldigt bra jobb. 

tommi rotonen

tommi rotonen

tommi rotonen

tommi rotonen

Top