Seglingsolycka i Malmö

Klockan 14.35 igår söndag fick SOS larm om ett drunkningstillbud vid Sipparp i Malmö.


När räddningstjänsten väl kom till platsen hittade de en motorseglare utan styrsel som hade kört upp på land i de hårda vindarna och kapsejsat.

- Det var en ensam man ombord. Han hade fått motorhaveri och drivit in mot land, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten syd till Expressen.

Mannen blev rejält nedkyld och togs in i en ambulans för att undersökas men han behövde inte mer sjukvård än så och blev hemkörd av ambulanspersonalen.

- Nu försöker vi hitta ett sätt att ta hand om båten och säkra den eller få upp den på land. Båten kan ta skada men framför allt vill vi undvika att drivmedlet som fortfarande finns ombord ska läcka ut, sade Mattias Sköld igår eftermiddag.

Framåt kvällen beslutades till slut räddningstjänsten att de skulle låta segelbåten ligga kvar.

- Alla möjligheter är utdömda. Det finns ingen möjlighet att göra någonting för att säkra båten under de här omständigheterna, säger Mattias Sköld.

- Båtarna ute till hav kan inte komma in för att hjälpa, och vi kan inte använda kran eller vinsch från landsidan eftersom vi inte kan komma tillräckligt nära med tunga fordon.

Båtägaren får därför lösa problemet i samarbete med sitt försäkringsbolag.

Top