Sålde allt och satte sikte mot horisonten!

Sofie och Christopher älskar att segla och den 1 september ska de ge sig ut på livets äventyr. Hemma i Sverige är lägenheterna sålda och nödvändiga intyg fixade. De räknar med att vara borta i ett år. "Känslan är skräckblandad förtjusning", säger Sofie

Sofie Johansson, 32, från Helsingborg har seglat i hela sitt liv. Hon är uppvuxen med båt och har jobbat som charterskeppare till och från i åtta år. För fyra år sedan startade hon sitt egna charterföretag med seglingar i medelhavet. 

Drömmen har alltid varit att segla över Atlanten. Det skulle dock dröja tills hon träffade Christopher Persson, 32 från Ystad, för fantasin att bli verklighet. 

Västindien tur och retur 
Också Christopher har ett intresse för friluftsliv. Men segling var nytt för honom, tills han träffade Sofie. 

Den 1 september ska paret ge sig ut på sin längsta resa hittills. Då seglar de genom Europa till Västindien, för att till slut vända tillbaka igen.

Äventyret beräknas ta ungefär ett år och det är friheten och att testa något nytt som lockar. 

– Att inte behöva bry sig om så mycket förutom väder och vind, säger Christopher.

Båten är en Allegro 30 som har döpts till Svala, ”för att svalor är fridfulla och finns över hela världen”.

FAKTA Allegro 30
Längd: 9.45 m
Bredd: 3.15 m
Djupg: 1.48 m
Depl: 3.150 kg
Antal kojer: 6 st

Konstruktör: Lars-Olof Norlin

Mot horisonten 
Båda har sålt sina lägenheter. Christopher är tjänstledig i ett år, och Sofies jobbkontrakt löper ut i augusti. Det är pengarna från de sålda lägenheterna som gör resan möjlig. 

"Känslan är skräckblandad förtjusning. Men man får ha huvudet på skaft och is i magen", säger Sofie. 

På båten finns sex kojplatser och förhoppningen är att alla ska fyllas av andra äventyrslystna personer: "Det är så himla kul att ta med folk, oavsett om det är virtuellt eller fysiskt. Så om man är sugen på äventyr får man gärna höra av sig", säger Sofie.

Följ äventyret på Instagram

Top