PRYLNÖRD?

Visst är det kul med nya prylar! Här tar vi en snabb titt på en Roblines nya “Button Soft Shackle”, vattenfiltret SeaGull IV och Garmins Quick Draw Contours.

"BUTTON SIFT SHACKLE"

Roblines nya “Button Soft Shackle” har samma positiva egenskaper som en vanlig mjuk schackel (låg vikt), man har dessutom lyckats eliminera ett par av dess svagheter. Det är till exempel ofta svårt att lossa en mjuk schackel som utsatts för höga laster, det händer också att en schackel går sönder precis vid knuten. Button Soft Shackle har en unik (och patenterade) konstruktion som enligt Robline är mindre, starkare, stilrenare och mycket enklare att hantera. Priset ligger på 488:-

General Ecologys Seagull IV renar vattnet utan varken kemikalier eller el.

RENARE VATTEN MED SEAGULL

Dricker du ditt eget tankvatten? Eller köper du mängder med vattenflaskor? Då kan vattenfiltret SeaGull IV vara något för dig. General Ecologys Seagull IV renar vattnet utan varken kemikalier eller el. Metoden bygger på tre reningssteg som tillsammans avlägsnar bakterier, parasiter, organiska kemikalier som insektsgift, ogräsbekämpningsmedel och lösningsmedel samt ytterst små partiklar, molekyler och kolloider uppblandade i vattnet. Den skall vara lätt att installera och är så gott som underhållsfri (bortsett från att man måste byta ut filtret vilket bara tar några minuter). Flödeskapaciteten är 3,8 liter per minut och varje liter kostar 0,14:- vilket kan jämföras med en flaska vatten. Själva renaren ligger på 336 £.

DJUP OCH UNDERVATTENSSTENAR

Den 1 maj blev det tillåtet att för eget bruk kartlägga djup (så kallad ringa sjömätning) och göra befintliga sjökort mer detaljerade även i havet. Tidigare har det endast varit tillåtet i insjöar, vattendrag och kanaler. Garmin presenterade för en tid sedan funktionen Quick Draw Contours där man kan rita egna sjökort med hjälp av en kompatibel sjökortsplotter och ekolodsgivare. Registreringen sker i plottern och lagras på ett minneskort. Befintliga kunder som äger en kompatibel sjökortsplotter kan nu hämta en kostnadsfri uppdatering från Garmins hemsida och aktivera funktionen i sin enhet. Det enda som krävs är ett SD-kort där informationen sparas.Funktionen Quick Draw Contours från Garmin.

Top