Prada Cup - ändringar i schemat

Ingen i seglingsvärlden kan ha missat att NYYC American Magic kapsejsade i söndags under Prada Cup, och när man ser de bilder som florerat på nätet kanske det heller inte kommer som någon chock att Patriot inte kommer vara i skick att segla nu i helgen. Detta har föranlett att man fått göra om lite i schemat. 

Således blir helgens seglingschema som följer 

Januari 23, 2021:
LUNA ROSSA PRADA PIRELLI vs INEOS TEAM UK – Start 16:00 NZT, 04.00 svensk tid

Januari 24, 2021:
INEOS TEAM UK vs LUNA ROSSA PRADA PIRELLI – Start at 16:00 NZT, 04.00 svensk tid

Med andra ord en timme sovmorgon jämfört med förra helgens bravader (var ni många som såg det live). 

För att följa formalia kommer man efter att ha seglat färdigt de båda racen genomföra en "spökstart" där ett av lagen tävlar mot American Magic så att tävlingsledaren kan dela ut ett poäng i den matchen som strukits. Spökracet kommer att överges efter några minuters segling och den deltagande båten kommer att få sin poäng - tydligen kan man inte bara lämna walk over i America's Cup.

Skulle INEOS TEAM UK vinna det första racet kommer det andra racet bli överflödigt då de isåfall säkrar en plats i finalen av Prada Cup (vem hade trott det i december), men de två lagen kan välja om de vill köra på söndagen eller inte. Kort och gott: det är do or die för Luna Rossa om de vill slippa segla semifinal mot American Magic. 

Prada Cup Scoreboard (wins-losses)
American Magic (USA): 0-4
INEOS Team UK (GBR): 4-0
Luna Rossa (ITA): 2-2

BONUSBILDER: Hålet i Patriot

Kanske kommer behövas lite mer än silvertejp? 

Top