På söndag går starten

Om knappa tre dygn är det dags för årets upplaga av Raymarine2star. Oxelösunds segelsällskap (OXSS) arrangerar denna typ av tvåmanssegling sedan mer än 10 år i månadsskiftet maj-juni. Det är cirka 300 sjömil som ska seglas i tre etapper med bara två personer i besättningen.

Raymarine2star (före detta Seapilot2star) är en tuff kappsegling doublehanded vilket innebär att endast två personer per båt är med och tävlar. Allvar och tuffa förhållanden blandas med upplevelser, gemenskap och vänskap mellan både proffs, amatörer och familjer. Blandningen av deltagare är stor och skapar därmed stor dynamik i tävlingen.

Banan går Oxelösund-Visby-Oskarshamn-Oxelösund. Starten går utanför Östersvikens hamn på söndag morgon, uppdelad i fem startgrupper, med början klockan 08:00. Det är en kvart mellan startgrupperna. I år är 54 båtar anmälda och bland dem hittar vi en OXSS-båt, två från Nyköping och två från Trosa. Övriga startande kommer från hela Ostkusten, och någon från Västkusten. Målgången i Oxelösund brukar ske natt-morgon på onsdagen.

Fjolårets totalsegrare blev Zvit, en Z30+, som seglades av Anders Dahlsjö och Martin Strömberg. De var över en och en halv timme före totaltvåan Tiki Minos, en Arcona 340, som seglades av Johan Karlsson och Michael Skarped. Trea blev Hyrrokkin en, Sun Fast 3300, som seglades av Sigmund Andre Hertzberg och Tim Sandberg. Mer om den resan kan du läsa i notisen Raymarine 2star: Sista etappen och slutresultat.

Top