Kreativ bropassage toppar veckans virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Den här gången ligger ett gammalt klassiskt trick i topp. Därefter följer dramatiken i samband med Tapio Lehtinens båt Asteria som sjönk på bara 5 minuter, cirka 560 sjömil sydost från Port Elizabeth (Tapio deltog i soloracet Golden Globe Race). På tredje plats landar NautiStyles titt på ikoniska äventyrsyachten "BEOWULF". Fjärde och femte plats erövrades av Atlantic Rally for Cruisers (ARC) som i söndags startade från Las Palmas de Gran Canaria respektive en uppdatering från Tally Ho.

1. Fel, fel, fel - det är så här det skall gå till

Vi har sett många galna klipp genom åren på segelbåtar som på det ena eller andra sättet försöker ta sig under för låga broar, men vi har aldrig tidigare snubblat över vattensäcktricket. Enjoy!

2. Tapio Lehtinens båt sjönk på 5 minuter

Tidigare idag sjönk soloseglaren Tapio Lehtinens båt - hjälp är på väg. Sedan dess har vi dock publicerat ytterligare två notiser om Tapio; Tapio Lehtinen är räddad och Tapio Lehtinens egna ord från Darya Gayatri.

3. Havskryssare med tiltat peke i 27 knop - det du!

Aluminiumbåtar för lätt tankarna till jordens mest avlägsna platser. Och det finns skäl för det. De är robusta och tål mycket stryk. För några år sedan testade vi Garcia Exploration 45 som visade sig vara en fantastisk segelbåt som gjord för äventyr. Vi har dock svårt att föreställa oss en i 27 knop!

4. Vädergudarna bjöd årets ARC-deltagare på en flygande start

Söndagen den 20 november startade den 37:e upplagan av Atlantic Rally for Cruisers (ARC) från Las Palmas de Gran Canaria. Deltagarna bjöds på propagandaförhållanden med sol och sköna passadvindar samt dyningar från nordost som gav lagom mycket fart och en ganska gungande start bort från Kanarieöarna. Målet är som vanligt Saint Lucia - som ligger en sisådär 2700 M bort.

5. Tally Ho - Traditionellt båtbygge i trä

Arbetet på Tally Ho är långt ifrån över och detaljarbetet fascinerar. 

Top