Garmin lanserar ny marin smartwatch

Lagom i tid till att julklappsshoppingen sätter igång lanserar Garmin sin nya klocka quatix 7 Pro – nästa generations smartwatch som är optimerad för det marina livet. Den är särskilt framtagen för livet ute på vattnet och fullspäckad med wearable-teknologi för träning, välmående och bekvämlighet, skriver Garmin i en pressrelease. Här följer resten.

Quatix 7 Pro har en 1,3” AMOLED-display med premium, reptåligt safirglas, en DLC-överdragen titan-boett och knappskydd i metall. Klockans boett är tillverkad med återvunnet plastmaterial från havet. Batteritiden varar upp till 16 dagar i smartwatchläge som tillåter en att vara ute på vattnet längre utan att ladda klockan. Dessutom har klockan en praktisk, inbyggd LED-ficklampa med varierande intensitet och blinklägen samt ett läge med rött ljus vilket ska hjälpa att bibehålla mörkerseendet då solen har gått ned. Man kan antingen använda klockans traditionella knappar i tuffa förhållanden ute på sjön eller gränssnittet med touchskärm för att få snabb åtkomst till all funktionalitet.

Quatix 7 Pro har två nya appar – Trolling Motor Remote och Fiskeprognoser.

Utöver förinlästa båtappar och aktiviteter har denna smartwatch en app som fungerar som fjärrkontroll till trollingmotorer och ger fiskare möjlighet att styra sina Force trollingmotorer direkt från handleden oavsett var på båten man befinner sig. Quatix 7 Pro erbjuder också möjlighet att få trådlös åtkomst till kompatibla Garmin sjökortsplottrar, autopiloter, Fusion ljudsystem och ännu mer, direkt från handleden.

Man kan också ta del av appen för fiskeprognoser som visar sol- och månrörelser under dagen, vilket tipsar om vilka tider fiskarna troligen kommer att vara mest aktiva och hjälper till att hitta de bästa tidpunkterna för fisketurer. Klockan har även uppdaterade marina appar och aktiviteter för att registrera båtdata och få aviseringar för att förbättra situationsmedvetenheten då man är ute på vattnet.

Avancerade navigeringssensorer, multi-band GPS och SatIQ-teknologi levererar quatix 7 Pro överlägsen positionsnoggrannhet i utmanande miljöer samtidigt som batteritiden optimeras, skriver Garmin. Klockan har förinlagda TopoActive-kartor för expeditioner på land och har även stöd för tillvalskartor som de detaljrika sjökorten BlueChart g3 och möjlighet att överlagra väderkartor.

Förutom förinstallerade båtappar och andra aktiviteter såsom tävlingssegling (sail racing), wakesurfing och vattenskidor man kan använda sin quatix 7 Pro för att registrera hälsa och träning. Klockan har fler än 30 aktivitetsprofiler såsom trail running, vandring och golf. Premium träningsfunktioner såsom VO2 max, uthållighetspoäng och backpoäng hjälper användarna att hålla koll på sin träningsnivå och funktioner som sömnregistrering och Pulse Ox hjälper till att bättre förstå sin kropp.

quatix 7 Pro finns tillgänglig i butik och har ett rekommenderat cirkapris på 12 349:-

Top