Caprice Match Racing Team rapporterar från dag två på EM i Tallinn

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team seglar just nu EM matchracing i Tallin. Här följer en rapport från tävlingens andra dag.

"Dag två här på EM i Tallinn började med mycket vind. Väldigt mycket vind. När grupp A gick ut för att slutföra sin grundomgång låg vinden på 8 m/s i medelvind och 18 m/s i byarna. Matcherna seglades utan spinnaker och det var mycket skador. Arrangören genomförde trots detta sina flighter och när det blev dags för vår grupp att köra sina sista matcher hade vinden lagt sig något. Seglingsledningen valde då att låta seglarna få använda spinnaker och lagom till vår match ökade vinden till den ursprungliga. Under vår förstakryss såg vi de andra matchernas båtar broacha, men vi lyckades hålla oss upprätt genom att segla konservativt. Vår match blev mycket spännande med luffningar på båda länsarna och en målgång där vi vann med någon decimeter.

Vinsten gav oss en biljett till kvartsfinalen som drar igång imorgon. Vi har ännu inte fått veta vilka vi seglar mot, men de med mest poäng i de två grupperna var Mati Sepp, Simon Bertheau och Eric Monnin. Sannolikt är att vi blir valda av någon av dessa.

I morgon fortsätter tävlingen, som sagt, med kvartsfinaler. Vi vet att motståndet kommer bli oerhört tufft, men har nu inget att förlora. Vi har seglat bättre än vad vår ranking säger och kommer ge allt vi har imorgon!"

Följ Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team på Instagram @capricemrt och Facebook Caprice Match Racing Team.

Top