REDAKTIONEN

SEARCH MAGAZINE är ett livsstilsmagasin för seglare. Redaktionen består av en skara dedikerade människor med en tydlig gemensam nämnare; PASSION för segling. Vi är ett kreativt gäng som hela tiden strävar efter att ligga i framkant vad gäller redaktionellt material och tekniska lösningar. Vårt mål är att leverera ett riktigt fräscht och lättillgängligt magasin av högsta kvalitet späckat med blöt action, djuplodande reportage, intervjuer, nyheter, trender, livsstilsartiklar och reseberättelser. Allt för att inspirera till mer, bättre och roligare segling. Vår devis är PASSION RULES.

ANNA-LENA ELLED

ANNA-LENA ELLED älskar utmaningar och trivs bäst på havet eller i luften. Hon har en Masterexamen i elkraft- och värmeteknik och en PhD inom Energi och miljövetenskap med inriktning mot energiomvandling. Hon var On Board Reporter i Team SCA under Volvo Ocean Race 2014-15. Långsiktigt har Anna-Lena ambitioner inom segling shortedhanded och solo. Närmast väntar dock utmaningar inom Mothsegling.

anna@searchmagazine.se

DANNY

DANNY har bakgrund som båtbyggare och yrkesseglare har han ägnat sig åt allt från Optimist till Super Maxi 100 men just nu ligger Mothsegling högst upp på prioritetslistan. Sport och action har präglat Dannys liv från unga år och han tar varje tillfälle i akt att segla, vindsurfa eller hängflyga. Han har studerat pedagogik och psykologi på Idrottsuniversitet med inriktning mot segling.

danny@searchmagazine.se

PHILIP BLANCO
SALES DIRECTOR

PHILIP BLANCO ansvarar för marknad och försäljning. Han har seglat sedan unga år och tävlat aktivt i klasserna Laser, F18, Express, Maxiracer, IMX 40 och Super Maxi 100. Philip är en kreativ och resultatinriktad lagspelare med målsättningen att skräddarsy lösningar som passar just din verksamhet, och som på kort och lång sikt skapar bra förutsättningar för fler affärer.

philip@searchmagazine.se • Mobil 0739 80 17 17

FREDRIK AURELL
REDAKTÖR OCH SKRIBENT

FREDRIK AURELL är en av Search Magazines flitigaste skribenter. Fredrik är en stor och stark kille med mycket hjärta som älskar segling. Bäst trivs han när han får kämpa och dra på fördäck, i piten eller vid grindingpedistalen. Fredrik har nöjesseglat sedan barnsben och jobbat som charterskeppare. På senare år har fokus varit riktat mot kappsegling. Han har seglat matchracing, F18, ORCi, IRC, RC44 och M32. I år satsar Fredrik helhjärtat på World Match Racing Tour tillsammans med Keith Swinton. När Fredrik inte är på sjön tränar han gärna och håller sig i form på gymmet/klätterväggen, i längdskidspåret, hockeyrinken, bassängen eller i brottningsringen.

FABIAN BENGTSSON
REDAKTÖR OCH SKRIBENT

FABIAN BENGTSSON är en av Search Magazines flitigaste skribenter. Fabian är journalist och frilansare med stort intresse för segling. Han arbetar bland annat som medieansvarig för Volvo Ocean Race i Sverige och som presschef för diverse evenemang som America's Cup World Series i Göteborg, Match Cup Sweden och RC44 Sweden Cup. Fabian har läst på journalisthögskolan i Göteborg och försöker på fritiden få ordning på en H-båt från 1974. Det finaste seglingsminnet är en seglats till Shetlandsöarna med Svenska Kryssarklubben.

REBECCA NETZLER
WEBBREDAKTÖR OCH SKRIBENT

REBECCA NETZLER är webbredaktör och skribent. Hon har, trots sin norrländska bakgrund, seglat under större delen av sitt liv. Drivet och passionen att göra någonting tillsammans med andra har hela tiden funnits med och nästan all segling har skett i tvåmannabåtar. Efter studierna på Motala Seglargymnasium flyttade hon till Göteborg för att med satsningen Wester Netzler Sailing förverkliga sin dröm om att stå högst på OS-pallen. Målet är inställt på Tokyo 2020 i båten 49er FX.

LARS LARSSON
SKRIBENT

LARS LARSSON skriver om, och håller kurser i, teorierna bakom design och konstruktion av segelbåtar. Han har varit professor i hydrodynamik vid Chalmers sedan 1982 och har haft en ledande roll i att introducera CFD (Computional Fluid Dynamics) inom det marina området. Han är författare till böckerna Principles of Yacht Design (tillsammans med Rolf Eliasson och Michal Orych), Ship Resistance and Flow (med Hoyte Raven)och Numerical Ship Hydrodynamics (med Fred Stern och Michel Visonneau). Lars har seglat sedan barndomen och varit engagerad som hydrodynamiker i fem America’s Cup-kampanjer i Sverige, USA och Italien.

JOHAN BARNE
KRÖNIKÖR

JOHAN BARNE är gästkrönikör under 2016. Johan är professionell seglare. Han har seglat tre OS, varit involverad i tre America’s Cup och har en mängd medaljer hemma i skåpet. Han är bland mycket annat världsmästare i Soling, TP52 och 5.5. Johan har läst teknisk fysik på Chalmers och har alltid varit intresserad av siffror och analys. På mindre båtar brukar han köra taktik och storskot. I större projekt är han navigatör eller arbetar med prestandaanalys. Men helst av allt seglar 505 hemma i Björlanda Kile.

CAMINANTE II
KRÖNIKÖR

CAMINANTE II är gästkrönikör. Långseglarna Tina och Gustaf med döttrarna Lovisa och Karin älskar att resa, segla och upptäcka. De tycker så mycket om seglingen att det blivit en livsstil. Familjen är just nu ute på sitt andra varv runt jorden och i deras krönikor får vi få följa med på resan, lära oss ett och annat om livet som långseglare och inspireras till egna äventyr. Mer från Caminante II hittar du på www.caminante2.com.

Top