WINGS vinner 2023 Women’s World Match Racing Tour

WINGS vinner helgens KDY Women´s Match Race i Köpenhamn och med det hela Womens's World Match Racing Tour.

Fotografiet ovan visar från vänster: Anna Holmdal White, Marie Grusmark, Anna Östling, Linnéa Wennergren, Jenny Axhede, Annika Carlunger.

Idag avslutades KDY Women´s Match Race i Köpenhamn och efter några intensiva dagar vinner svenskorna i WINGS. De vinner inte bara regattan utan också hela årets Women´s World Match Racing Tour. Efter en stabil grundomgång och fullt fokus enda in i mål kvalade de till helgens final. Tre race seglades i ett blåsigt Köpenhamn med vind från väst, vilket innebar frånlandsvind och stora skift.

Vi lyckades få tag på Anna Östling som kommenterar dagen så här:
- Det kanske såg lätt ut i resultatlistan med 3–0 men det var verkligen inte över förrän vi seglat i mål. Det var stora skift över banan och vi fick tänka bort lite matchracing ibland för att se till att hela tiden segla i rätt skift. I sista racet låg vi faktiskt långt bakom fram till sista kryssmärket när vi valde att gippsätta och lyckades precis segla om danskorna på mållinjen. Då kunde vi börja andas ut, säger en lycklig Anna.

Det har varit en annorlunda säsong för laget som dels fokuserat mycket på America´s Cup, dels hitta lösningar kring Annas knäskada som satt stopp för en del träning.
- Vi var inte helt säkra på formen innan vi åkte hit men med lite närmare eftertanke har vi faktiskt seglat mycket i år, säsongen har varit lång. Jag är väldigt glad att mitt knä har fungerat som det ska och att rehaben har gett resultat. Det har blivit väldigt många djupa knäböj den här helgen, skrattar Anna.

Utifrån känns det som om ni trivs väldigt bra i DS37:orna, stämmer det?
- Jo men det gör vi. Under mina första tio år hade GKSS DS37:or vilket har gjort oss väldigt samtrimmade. Båten är mycket tyngre att segla än de båtar touren brukar använda sig av och därför blir tajminen extra viktigt. För oss kändes det nästan lite som hemma. Men vad som är viktigast för oss är att vi seglade oss till vinsten tack vare vår strategi och taktik, et känns fantastiskt, avslutar Anna.

När vi pratade med Anna och hördes resten av ett lyckligt Wings-team i bakgrunden i väntan på färjan över till Sverige. Vi fick också de glädjande nyheterna att deras hår var fulla av champagne från prisutdelningen och att de firats ordentligt. Stort stort grattis önskar serachredaktionen!

Top