Williams slog storfavoriten och tog hem Chicago Match Cup (text+video)

Framför påhejande publik på Navy Pier i Chicago levererades drama på sista dagen av Chicago Match Cup. Ian Williams och hans GAC Pindar slog fjolårets världsmästare Phil Robertson med 3-0.


Vinsten kan ha varit en försmak av vad som komma skall om tre veckor i Shenzhen, Kina där de topp 18 bäst rankade skepparna gör upp om vem som kommer vinna 2017 års Tour och VM-guldet i match racing.

”Detta är en stor framgång för laget. Phil har dominerat hela året och fått oss andra att se lite löjliga ut, så det är skönt att ta ner honom från tronen”, sa en entusiastisk Williams direkt efter han korsat mållinjen.

Phil Robertson och hans China One Ningbo har vunnit 3 av 5 event i år och kommer att vara favoriter att ta hem segern i finalen i Kina om tre veckor. ”Det är ingen tvekan om att alla lag vill att vi ska förlora. Vi försöker att växla upp till finalen och lära oss så mycket vi kan. Vi har en titel att försvara, och Ian har peakat för tidigt så det är bra. Nu är vi ute efter revansch.”

Det enda svenska laget Essic Racing Team med Nicklas Dackhammar som skeppare, åkte ut mot Taylor Canfield i kvartsfinal.

Totalställning på World Match Racing Tour inför finalen:

Se höjdpunkterna från sista dagen av Chicago Match Cup nedan.

Läs mer på wmrt.com

Top