What's Up - Search's kalendarium

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Än så länge lyser vinterkylan med sin frånvaro i stora delar av landet och med rätt utrustning är det fortfarande riktigt skönt därute på vattnet. 

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

Pågående evenemang och tävlingar

26 juni: Globe40

Globe40 är ett race runt jorden för Class40. Båtarna seglas doublehanded och racet är öppet för både professionella seglare och amatörer. Starten gick i Tanger den 26 juni och målgången som ligger i Lorient är planerad från och med den 12 mars 2023. Mer om racet hittar du på www.globe40.com.

4 september: Golden Globe Race

Den 4 september lämnade 16 båtar Les Sables d’Olonne för en cirka 8 månader lång kappsegling i retrostil runt jorden. Finländaren Tapio Lethinen ligger i skrivande stund tredje plats. Mer om racet hittar du på goldengloberace.com.

Finländaren Tapio Lethinen. Foto: Golden Globe Race

9 november: Route du Rhum – Destination Guadeloupe

Route du Rhum skulle egentligen startat i söndags men blev uppskjutet på grund av svåra seglingsförhållanden, speciellt i Engelska kanalen (Route du Ruhm - starten skjuts upp). Nu håller vi tummarna att de 138 seglarna kommer iväg på onsdag.

Minst sagt hårt väder fick tävlingsledningen att för första gången i historien skjuta på starten. Foto: Route du Rhum

9-13 november: Barfoot & Thompson Women's Match Racing World Championships (WMRWC)

Barfoot & Thompson Women's Match Racing World Championships (WMRWC) är fjärde mötet i årets upplaga av Women's Match Racing Tour. Aucklands Waitemata Harbour fungerar som banområde och verktyget är Elliott 7. 

14 lag står på startlinjen varav topprankade Match in Pink med Pauline Courtois vid rodret samt Anna Östligs WINGS Match Race Team nämns som förhandsfavoriter. Team Bergqvist Match Racing med Johanna Bergqvist vid rodret är också på plats och skall inte underskattas. Teamet tog nyligen emot utmärkelsen Reimerspokalen som delas ut till den kvinnliga seglare som gjort den bästa kappseglingsprestationen under året.

14-15 november: SailGP Dubai

Lördagen och söndagen den 14-15 november avgörs säsongens sjunde omgång av SailGP. De 9 lagen har den här gången tagit sig hela vägen till Dubai. Och det är tight i resultatlistan. Det skiljer bara 14 poäng mellan den 6 bästa lagen.

Kommer Australien att utöka sin ledning? Orkar Frankrike leva upp till förväntningarna efter framgångarna i Cádiz? Är det i Dubai spaniens Jordi Xammar för första gången tar sig till final? På söndag vet vi!

15-17 november: METSTRADE

Mets Trade är en branschmässa för verksamheter inom den marina sektorn. Det är under Mets Trade som många företag presenterar sina nya produkter. Mässan höss första gången 1988.

20 november: Atlantic Rally for Cruisers (ARC)

Atlantic Rally for Cruisers, som vi kort och gott ofta kallar för ARC:en har sedan starten 1986 gått från Las Palmas på Gran Canaria, över Atlanten, till Karibien. Man kan idag välja mellan två rutter; "raka vägen" som är den vanligaste, och ARC+ som går via Kap Verde. ARC+ startade från Las Palmas redan den 6 november 2022. Målet är Port Louis Marina på Grenada och deltagarna förväntas dit någon gång mellan den 30 november och den 5 december. Mållinjen för ARC:en stänger den 16 december.

Top