What's Up - Search's kalendarium

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Nu sjunger årets säsong på sista versen. Samtliga svenska mästare är korade och bortsett från några enstaka höst- och vinterseglingar runt om i landet återstår bara kröningen av Seglingens Mästare i Marstrand nu till helgen, klassmästerskap för IOD och kvalet till nästa års Allsvenskan.

När vi drar oss tillbaka här i norr händer desto mer på varmare breddgrader. Just nu pågår mäktiga Les Voiles de Saint-Tropez. Regattan startade den 24 september och håller på ända fram till den 8 oktober. Igår var första racedagen för Maxibåtaran (se klipp nedan). Vi har även ett VM att se fram emot (den 6-9 oktober). Inte mindre än 11 M32:or är på plats i Cascais varav två svenska; Inga from Sweden med Richard Göransson vid rodret och Håkan Svenssons Vikings. Den 12 oktober drar VM i RC44 igång i Portorož med Torbjörn Törnqvist och hans Artemis på startlinjen.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

8-9 oktober Seglingens Mästare

I Seglingens Mästare möts årets Svenska Mästare och gör upp om vem som är bäst när det gäller. I år avgörs den prestigefulla tävlingen i Marstrand. Seglingarna pågår nära land på korta, intensiva banor så att det är lätt att ta del av all action på plats. Tävlingen live-sänds också.

8-9 oktober Klassmästerskap IOD

Stenungsunds Segelsällskap arrangera klassmästerskap för IOD i samarbete med Tjörns Yachtservice.

15-16 oktober: Kval till Allsvenskan

Klubbar som är medlemmar i Svenska Seglarförbundet är välkomna att delta på Kval Allsvenskan 2023 för att tävla om de tre platser som finns att tillgå inför nästa säsongs Allsvenska. De tävlande klubbarna seglar i J/70-båtar som tillhandahålls av SSF. Deltagarantalet är begränsat och tre platser är vikta för de tre klubbar som fick placeringarna 16, 17 och 18 på Allsvenskan 2022; Örnsköldsviks SS, Stockholms 606 Klubb och SS Kaparen.

www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten tala för sig själva. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top