Warren Jones Regatta

Warren Jones Regatta är en årlig internationell matchracingtävling för seglare under 25, som seglas på Swan River i Perth. 

Tävlingen startade 2003 och har med åren blivit en ikonisk tävling och har imponerande alumnilista: bland annat har den vunnits av Torvar Mirsky, 2017 års världsmästare i Match Racing

I år är tävlingen, som pågår fram till fredag en Grade 2, dvs. Den näst högsta klassificeringen och har ett 12 lag starkt startfält med svensk representation i form av Johanna Bergqvist, som seglar med ett helkvinnligt lag bestående av tjejer från Sverige, Australien och Nya Zeeland. 

Regattan inleds med två stycken grundomgångar, Round Robins, där alla möter alla och under dagen idag avslutades den första av de två serierna. 

Johanna hade en lite skakig start på regattan och tog endast hem en seger i de fyra matcher hon seglade under måndagen, men seglade bättre idag och avslutade RR 1 på åttonde plats. Överlag var det en ganska jämn Round Robin, men starkast seglade Harry Price som endast förlorade en match mot världstvåan Nick Egnot-Johnson.

"Vi gjorde en riktig tabbe på undanvinden i försra matchen, sen samlade vi oss och vann, för att sen ha två tunga matcher där vi inte kom loss från babordskanten i starten" sa Johanna efter första dagen, "Det är svåra båtar att hantera när man väl fastnar, men vi har en ny game plan för idag (tisdag)"

Den andra Round Robin påbörjades under eftermiddagen men svenskan har ännu inte seglat några matcher. 

Top