Warren Jones Regatta

Warren Jones Regatta, är en matchracingtävling som är öppen för världens bästa seglare, under 25. Den arrangeras varje år i slutet på januari till början på februari. 2019 år upplaga arrangeras av Swan River Sailing, tillsammans med Warren Jones Foundation, och Royal Perth Yacht Club och det är tredje gången tävlingen seglas i Perth. 

Warren Jones, känd från Australia II, gick plötsligt bort 2002, vilket blev stor sorg för hans vänner. Både i Australien, och världen. 

Warren bidrog under sitt liv mycket till seglingssporten, både lokalt och internationellt, var hans största prestation skedde i september 1983. Tillsammans med Alan Bond lyckades han och ett gäng australiensiska seglare bärga hem Auld Mug, när de vann America’s Cup som första utländska lag efter 132 års tävlande.

Warren Jones Regatta seglas till minnet av Warren med målet att ge nya och lovande matchracingtalanger chansen att få uppfylla sina drömmar. 

Regattan pågår just nu för fullt och vi har ett svenskt lag på plats: Team Bergqvist Match Racing, med Johanna Bergqvist i spetsen. 

Laget ligger efter att båda grundomgångarna, Round Robins, avslutats på en 7e plats, med 11-11 (50%) i resultat. 

Näst på tur: kvartsfinaler… 

Top