VM-guld till Stefan Eriksson (video)

ILCA Masters World Championship är avgjort. Efter en nästan felfri regatta med "stolpe in hela tiden" kunde Stefan Eriksson kliva högst upp på pallen i klassen ILCA Master.

VM:et var uppdelat i fem olika klasser uppdelade på de två segelstorlekarna ILCA 6 och ILCA 7; Legends (75+), Great Grand Master (65+), Grand Master (55-64), Master (45-54) och Apprentices (35-44). Totalt deltog 17 svenskar i mästerskapet.

Svenska laget på VM i Barcelona. Sammanhållningen i gruppen har som vanligt varit fantastisk och alla delar med sig av sina erfarenheter, intryck och upplevelser på banan vilket styrker hela teamet. Foto: ILCA Masters World Championship

Efter en vindfattig inledning på VM lyckades arrangören ta igen örlorade race genom att utnyttja morgonbrisen. Med 10 genomförda seglingar av planerade 12 väntade en rafflande medaljstrid med guldläge för Sverige. Stefan Eriksson hade seglat mycket stabilt och låg på första plats i ILCA6 Master. Anders Mattsson i samma klass hade också en fin regatta bakom sig och låg på fjärde plats inför gårdagens final med samma poäng som trean och slagläge på andraplatsen. I Grand Master ILCA 6  låg Ulf Myrin på en mycket tight tredjeplacering.

Foto: ILCA Masters World Championship

Finaldagen bjöd på lätta och svårseglade förhållanden. Bäst gick det för tefan Eriksson som lyckades knyta ihop säcken och bärga guldet! Övriga medaljkandidater hade tyvärr inte det sista flytet som krävdes för att nå hela vägen till pallen, men även om det inte alltid syns i tabellen vill vi lyfta den fina insatsen generellt från hela laget och alla grymma individuella prestationer på banan som bidrar till både glädje och utveckling. Vi ser redan fram emot EM nästa år.

Foto: ILCA Masters World Championship

Resultat Master ILCA 7:
7 Anders WENNBERG
19 Joakim HERMANSSON
23 Svante NILO BENGTSSON
30 Johan LINDSTEDT

Resultat Grand Master ILCA 7:
20 Michael WALLIN
24 Joakim DOVRÉN
27 Nils JÖNINGER

Resultat Great Grand Master ILCA 7:
9 Birger TORNQVIST

Resultat Master ILCA :
1 Stefan Eriksson
5 Anders MATTSON
12 Mats WANNFORS
33 Jonas LÄNJE

Resultat Grand Master ILCA 6:
5 Ulf MYRIN
15 Stefan KARLSSON
36 Ann LOREN

Resultat Great Grand Master ILCA 6:
16 Peter SANDSJÖ
18 Mikael ROBELL

Fullständiga resultat hittar du på velacat.sailti.com. Mer om regattan hittar du på 2021-masters.laser-worlds.com.

Segerintervju med Stefan Eriksson:

Sammandrag sjunde och sista dagen av ILCA Masters World Championships:

Top