Vinden gäckar Dragon Gold Cup (video)

Antingen har det blåst förmycket eller för lite. Det är ovanligt att förlora tre racedagar på raken men för årets upplaga av Dragon Gold Cup är det nu ett faktum. Enligt reglerna måste fyra race genomföras för att mästerskapet skall vara giltigt. Racen är relativt långa (cirka 10M och tar kring tre timmar att genomföra med 75 startande båtar) och man får max köra två per dag. Trycket är just nu stort på arrangörerna med tre racedagar kvar innan tidsfristen går ut.

Det ser dock lovande ut. Idag ger sig båtarna ut tidigt på morgonen för att få till två race i sol och 10-15 knop vind innan den tilltar på eftermiddagen med byar uppemot 25 knop. Även torsdagen ser fin ut med sol och lättvindhela dagen. På fredagen väntar något starkare vind igen men det ser utan tvekan seglingsbart ut.

Nu håller vi tummarna för att planerna skall gå i lås. Kör så det ryker alla seglare och funktionärer! Det blir långa dagar på vattnet för båda, de sistnämnda gav sig ut 7 i morse och väntas inte tillbaka till land före 17.

Kan man inte segla får man ju ägna sig åt det sociala och med tanke på att besättningarna befinner sig i vackra Marstrand går det säkert ingen nöd på dem. Man har också hunnit med att intervjua några seglare, se klipp nedan.

Allt om Dragon Gold Cup och lite till hittar du på goldcup21.com.

Martin "Stavros" Payne intervjuar besättningen på båten DEN323 Camilla inte minst med anledning av deras extraordinära transportsegling från Hellerup till Marstrand.

Martin "Stavros" Payne intervjuar besättningen på båten DEN413 Lady in Red:

Top