Vill du vara funktionär vid Volvo Ocean Race i Göteborg?

Vill du vara med där det händer i sommar? Nu kan du ansöka till att bli funktionär när ett världens största seglingsevent kommer till Göteborg. Så här skriver GKSS:


Välkommen som funktionär vid Volvo Ocean Race Göteborg!

Göteborg och GKSS har fått den stora äran att välkomna Volvo Ocean Race i mål efter den tionde och näst sista delsträckan, samt att arrangera starten på sista sträckan mot målet i holländska Haag. Däremellan bjuds det på In-Port Race utanför Skandiahamnen och stor seglingsfest i Race Village i Frihamnen.

För att genomföra detta event krävs ett stort antal funktionärer, och vi hoppas du vill ta vara på tillfället och bli en del i denna folkfest.

Följande tider gäller för eventet:

Målgång 14-16 juni:

Målgången är planerad till 15 juni, men beroende på väder och vind, så kan båtarna komma någon gång mellan 14-16 juni.

Youth Academy 16 juni och Pro-Am Race 18-20 juni:

Kappseglingen Youth Academy, med ungdomar från hela Sverige, seglas den 16 juni i Frihamnen. Pro-Am Race seglas på Göta älv, mellan Frihamnen och Lindholmen, den 18-20 juni, där inbjudna gäster seglar tillsammans med proffs på såväl Volvo Ocean Race-båtarna som de spektakulära M32-katamaranerna.

In-Port Race 17 juni:

In-Port Race genomförs den 17 juni med Volvo Ocean Race-båtarna på en flervarvsbana utanför Skandiahamnnen.

Start 21 juni:

Starten inför sista delsträckan av tävlingen sker utanför Älvsborgsön den 21 juni kl. 14.00, men innan dess, kl. 13.15, sker staren för Legends Race med berömda båtar från tidigare Whitbread Round the World Race och Volvo Ocean Race.

Följande funktionärsroller gäller:

- Seglingsproduktion (startfartyg och bojläggare)

- Säkerhetsbåt

- Sjukvårdare på vattnet

- Rescuerunner (Sjöräddningssällskapets vattenskoter för sjöräddning)

- Landaktiviteter i Frihamnen

Oavsett om du har varit med som funktionär tidigare eller ej, så är du välkommen med din intresseanmälan. Urval kommer ske löpande, men vi önskar din anmälan senast den 20 mars, för att kunna planera in utbildning efter behov.

På länken nedan anmäler du ditt intresse att vara med som funktionär.

Välkommen till en upplevelserik vecka!


Klicka här för att ansöka!

Top