Vill du slippa vara inblåst?

Vem vill inte slippa kylan? Och slippa vara inblåst? På Europas floder och kanaler kan du åka på lugnt vatten bland pittoreska byar. Du kan använda kanaler och floder som en snabb genväg till Medelhavets värme. Här kommer en hälsning från Margareta & Thomas Veber som tillsammans med sina två barn har seglat runt jorden ombord på sin S/Y Anna Lisa i 15 månader. 

Vi tycker om att segla på öppet hav med fri horisont, men det är även något speciellt med kanaler. Det är ett trevligt sätt att ta sig fram på, och man får uppleva nya kulturer och ställen på ett annorlunda sätt.

Vår längsta kanaltur från Östersjön till Medelhavet var två och en halv månad - den snabbaste var 25 dagar. Det är alltså mindre än fyra veckor för att ta båten till värmen i Medelhavet från Östersjön.

Kanalafton


Att ta sig fram på Europas kanaler, är inte som att åka på kanaler i Sverige. Slussarna är inte bemannade med hjälpsam personal som tex på Göta kanal och det är en del krav och certifikat som man måste ha med sig.

Allt detta lär du dig på vår Kanalafton i Skanör den 5 april. Läs mer om kvällsseminariet här ...

Ett år utan skor


“Spännande, tankvärt och med otroligt snygga bilder och filmer lärde vi känna familjen Veber - och det är en bra bekantskap”. Så skrev OK-Klubben i Kolding efter vårt föredrag förra veckan. Nu håller vi på, i samarbete med vår duktiga redaktör, att få in denna känslan i boken om vår segling till Karibien också. Det går framåt med boken “Ett åt utan skor”!

På lördag ska vi tillsammans med Milo Dahlmann och Linda Lindenau föreläsa på långfärdsseminariet på Allt för sjön i Stockholm. Vi kanske ses på mässan? Fundera du också på, om kanalfärder i Europa är något för dig och din familj - du anmäler dig till "Kanalafton" här.

Många hälsningar,

Thomas & Margareta

PS: I denna filmen från vår senaste tur i Europa gör vi något som är lite konstigt när man åker båt … DS

Top