Veckans viralare: Jake testar gränserna

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 33 dundrar Jake Jefferis klipp på Facebook som han så passande döpt till "If you don’t break it you’re not trying hard enough!"

Därefter följer TP 52:an Rockall som ligger till salu i Tyskland för ynka 250 000 Euro (exkl. moms), nyinstiftade Marström Race (det var på tiden) och systrarna Fredrikssons VM-brons i 29er. På femte plats landar två nykläckta Svenska Mästare; Peter Bökmark och Martin Persson, i klassen 505. Stort grattis till den prestationen.

1. If you don’t break it you’re not trying hard enough

Det är ingen tvekan om att foiling lockar och idag kan i princip alla som vill testa. Man behöver inte längre vara någon form av superhjälte och det är speciellt att med hög fart flyga fram strax över vattenytan. I klippet nedan gick man dock över gränsen. Det skall dock nämnas att besättningen verkar långt ifrån bekymrad över mastbrottet, snarare tvärt om.

2. TP 52 till överkomligt pris

TP 52:an Rockall (tidigare Flying Jenny, Ice Fire och RKO) byggdes 2007 av King Marine med målet att vinna Audi Med Cup. Beställaren var ingen mindre än Spaniens Kung.

3. Premiär för Marström Race med fokus på nöje

Loftahammars Båtsällskap, Westerviks Segelsällskap och Westerviks SegelSällskap Wikingarna slår sina påsar ihop och arrangerar en regatta med fokus på nöje till Göran Marströms ära; Marström Race. Det var på tiden!

4. VM-brons till systrarna Fredriksson i 29er

Igår avslutades VM i 29er i Weymouth. Efter att ha snöpligt missat guldfinal med två ynka poäng och därmed chansen på guldet bland tjej-besättningarna, laddade Ebba och Ellen Fredriksson om och tog till slut ett brons bland tjejerna.

5. Nya Svenska Mästare i 505

Peter Bökmark och Martin Persson nykläckta Svenska Mästare i 505. 
Tim och Finn Böger vann samtidigt 505 Euro CUP 4.

Top