Veckans topplista

På veckans topplista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Den här gången kvalificerar sig alltid lika populära Optimisten till förstaplatsen, tätt följd av futuriska linjer i form av motoryachten The Shapes, en uppdatering från Sven Yrvind och ett dramatiskt båtfolksfrieri som efter att den värsta kalabaliken lagt sig fick ett lyckligt slut. Sist och kyligast två klipp från isiga vatten som uppenbarligen kan överraska.

1. Topp 10 Optimistjolle fails (video)

Optimistjollen sägs vara en enkel och lugn nybörjarbåt men vi vet alla som har seglat Optimist att det kan gå vilt till.

2. Lamineringsdag hos Yrvind (video)

I garaget hos Sven Yrvind fortsätter arbetet på hans nya båt och i lördags var det lamineringsdag.

3. Super Yachten The Shapes karaktär kretsar kring ett gigantiskt hål (video)

Den italienska designstudion Lazzarini har avslöjat vad som (eventuellt) ligger i pipelinen; den 226 fot långa superyachten The Shapes vars starkaste karaktärsdrag är ett gigantiskt hål.

4. Love crush i dubbel bemärkelse (video)

Tanken var god men riskanalysen något bristfällig när Colton Brownlee ber om sin flickväns hand på bryggan inför familj och vänner som alla bär T-shirts med budskapet; “Julie Will You Marry Me".

5a. Sämsta tänkbara tillfälle för motorstopp (video)?

Steve Leonard och Jason Roberts är ute på spaning efter isbjörn när glaciären börjar kalva samtidigt som motorn krånglar. Klippet väcker en rad frågor som; varför en så opålitlig utombordare i dessa extrema vatten, varför så nära och hur mycket adrenalin pumpade egenltigen i kroppen när motorn stod still? En stor eloge för den coola uppsynen!

5b. "Those Aren't Mountains Those Are Waves" (video)

Det är ingen hemlighet att tsunamis uppstår när glaciärer kavlar men det snabbar förloppet när vattnet reser sig och bildar en rusande vägg är inte mindre fascinerande och dramatiskt för det.

Top