Veckans topplista

På veckans topplista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. I topp ligger en krasch såklart, därefter följer doublehandedracet Baltic 500, Dave 'Dinger' Bell solorodd över Atlanten, samt Joakim Brantingsons 1000 sjömil längs med den svenska kusten, även det solo. Sist, men kanske den nyhet som skapar flest följfrågor, är att båten Hugo Boss är till salu. Vad händer nu? Byggs ny båt? Lämnar den trogna sponsorn sporten segling?

Ett guldkorn som vi tycker har fått oförskämt lite uppmärksamhet i veckan är minidokumentären om Sven Yrvinds liv.

Och här följer listan. Enjoy!

1. Inget dramatiskt, bara väldigt oväntat (bild ovan)

Det är inget ovanligt att söka en trevlig och rofylld plats för måltid när man är ute på tur och utsikt över vatten lockar de flesta. Det kan dock medföra en och annan överraskning som i det här fallet.

2. Baltic 500: 500M double handed

Idag startar havskappseglingen Baltic 500. Banan sträcker som namnet antyder 500 M med Læsø som rundningsmärke (se sketch nedan) och start- respektive målgång i Kiel. Ett fyrtiotal båtar är i skrivande stund anmälda, varav fyra svenska. En av dem är Leif Jägerbrand som seglar sin Figaro 3 tillsammans med Anna Drougge. Vi ringer upp Leif och tar tempen på stämningen innan start.

FYI: En uppföljning av Baltic 500 kommer då vädret ställde till det och racet utspelade sig på många oväntade sätt, men det är ju segling i ett nötskal eller hur.

3. Dave ‘Dinger’ Bell över Atlanten för egen maskin (video)

Före detta marinsoldaten Dave 'Dinger' Bell har rott över Atlanten för egen maskin. Han möttes upp av vänner och familj i Newlyns hamn, Cornwall. Nedan bilder, klipp samt videointervju inför utmaningen.

4. Tusen sjömil ensam längs den svenska kusten (video)

Mellan den 12:e och 25:e september seglade Joakim 1000 sjömil (1800km) helt ensam längs Sveriges kust som del av kvalificeringen till havskappseglingen Mini-Transat. Här delar Joakim med sig av resan.

5. Hugo Boss är till salu

På den senaste tiden har det inte varit jättemycket uppdateringar från Alex Thomson. Vi vet att han har seglat längs den franska kusten och är på väg söderut men vad som väntar i framtiden är ännu oklart.

Top