Veckans Junior(11) Julia Carlsson

Veckans Junior, eller rättare sagt förra veckans junior är Julia Carlsson. Julia seglar e-jolle och laser radial och går på seglargymnasiet i Lerum. Just nu är hon nere i Garda för träning och tävling, något som hon har laddat för hela vintern.


Julia Carlsson

Ålder: 17

Hemmaklubb: Hjuvik

Seglar just nu: Laserradial och e-jolle,  

Seglat tidigare: Optimist

Sju snabba:

Insjö/ öppet hav

Kallt/Varmt

Träna/tävla

Slör/Läns 

Våtdräkt/Torrdräkt

Svartflagg/blue peter 

Flytväst/Korkad 


Vad gör du nu?

Jag packar för resa till Gardasjön, flyget går i natt. Jag har varit där innan och seglat optimist, men det skall bli kul att komma dit igen. Att träna och tävla internationellt och att åka bort är alltid kul. Det här blir första träningen för i år, jag tror att det kommer funka bra att, jag har laddat och tränat fys hela vintern.

 

Vi på Lerum Seglargymnasium åker ner tillsammans för träning och Europacuptävlingar. Sen kommer jag och tre andra att fortsätta till England och engelskamästerskapen också i laser radial, så det blir en månad borta totalt.

 

Vad är roligast e-jolle eller laser?

Ja tycker att i e-jollen får jag lite mer känsla i båten, lasern är lite svårare. Men båda är roliga klasser och laser är en större klass internationellt, vilket är bra. Jag har dessutom tänkt att prova på att segla lite 470 med en kompis till hösten, vilket kommer att bli intressant.

Hur började du segla?

Mina bröder seglade, så då tvingades jag att börja segla. Först tyckte jag inte att det var så kul, men det löste sig och så blev det roligt. Jag började i seglarskola i Långedrag i Optimist.


Vad gillar du med segling?

Det är väldigt mycket frihet. Man får komma ut och köra sitt egna race och inte tänka så mycket på allt annat. Man känner sig lite speciell när man är seglare, inte som i fotboll, där man är en i mängde. Segling är lite mer udda.

  

Tycker du någonsin att det är tråkigt att segla?

Klart ibland är det inte kul att träna, när det blåser mycket och är kallt. Egentligen är aldrig riktigt tråkigt, bara inte lika kul.  Egentligen gillar jag hårdvind, både för att det går bättre då och det blir mer segling och mer fart.

 

Vilket är ditt bästa seglingsminne?

Det var väldigt kul att vinna e-jolle EM i Travemunde i somras. Det var hårdvind de sista dagarna och jag brukar klara mig bra då. Det var ganska tight om segern men jag kände att jag hade ett övertag.

 

Hur är en bra tränare?

Den ser alla och hjälper alla, ger båda bra och dålig kritik. Det är också viktigt att tränaren har kul och att det inte är så himla seriöst hela tiden.

 

Vad ser du fram emot säsongen som kommer?

Jag ser fram emot sommaren då det är lite varmare igen, jag vet inte riktigt vad jag skall segla i sommar. Om jag kvalar med till ungdomsVM i radial så skall jag segla det. Annars kommer jag att segla e-jolle, med bland annat VM och EM.

 

Vem vill du ska vara nästa veckas junior?

Lovisa Karlsson, hon är en god kompis till mig och väldigt duktig.

 

Top