Veckans 5 mest lästa: Till minne av John Fisher (VIDEO)

Nu är påsken snart över och vi ser tillbaka på den med glädje och sol, men också med en dålig känsla över John Fisher som mycket tragiskt föll överbord och omkom i Volvo Ocean Race. Det är ingen överraskning att den nyheten toppade läslistorna förra veckan.


5. Funkar det att blåsa i sitt egna segel? Mythbusters testar! (VIDEO)

Vad är den första tanken som kommer upp i ditt huvud när vinden är borta och man sitter i sittbrunnen med hissade segel? Många har nog i alla fall tänkt tanken att blåsa i seglet.

4. Världens konstigaste fartyg? RP Flip kan stå upp vertikalt mitt ute på havet

Ett fartyg som står upp vertikalt mitt på havet? Lugn, det är faktiskt inte en dramatisk olycka. Det handlar om ett forskningsfartyg som utvecklats och byggts av den amerikanska flottan.

3. NU ÄR DET VÅR OCH SNART SJÖSÄTTNING - HÄR FÅR DU SE KLASSIKER PÅ VÄG I SJÖN MELLAN 1901 OCH 2014

Ska vi gissa att isarna ligger i fler än hälften av landets småbåtshamnar? Samtidigt är det bara veckor kvar till det är sjösättningsdags för de första båtarna. I väntan på den lyckliga tilldragelsen bjuder vi med tack till digitalt museum på en kavalkad landet runt med sjösättningar åren 1901 till 2014: Tullgarn, Grötö, Lindköping, Uppsala, Mälarvarvet och mer sentida Gäddviken.

2. Ny uppdatering från Team Sun Hung Kai/Scallywag

En redogörelse för händelseförloppet i olyckan där John Fisher föll överbord i Södra Oceanen.

1. Till minne av John Fisher (VIDEO)

Olyckan med John Fisher är ofattbart tragisk och våra tankar går till hans familj, vänner och besättningen ombord på Scallywag. Keith Brash har gjort en video till minne av "Fish".

Top