Veckans 5 mest lästa: Skräp-ön i Stilla Havet är nu tre gånger större än Frankrike

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse för en del inlägg. Man skulle kunna tro att det är lätt att förutspå vilka inlägg som kommer bli mer populära än andra men så är inte alltid fallet.

5. EPISKA drönarbilder från Södra Oceanen (VIDEO)

Wow. Drönarna har verkligen revolutionerat sättet vi kan visa upp vår sport på, i synnerhet Volvo Ocean Race. Kolla in detta klipp från Södra Oceanen där Team Brunel plöjer mil efter mil i iskallt vatten, megavågor och stark vind. Det känns nästan som att man är ombord.

4. Vestas 11th Hour Racing tvingas vända tillbaka mot Falklandsöarna

”Bara några timmar efter att ha lämnat Stanley Harbour, Falklandsöarna, fick vi mekanikproblem och vi var tvungna att återvända in i hamn för att göra nödvändig reparation.”

3. En enorm spricka har öppnats upp i Afrika - kontinenten kommer att delas upp i två

En massiv spricka dök upp i Kenya, som startade nya diskussioner om att Afrika kommer att brytas upp i två landmassor. Sprickan fortsätter att växa, och blir allt mer tydlig i och med allt regn som forsar ner i Kenya vilket förvärrar klyftan.

2. Energy Observer - Världens första vätgasdrivna båt

Ta en titt på Energy Observer. Denna före detta racingkatamaran är på en sjuårig lång resa runt jorden för att starta en rörelse mot utsläppsfritt resande.

1. Skräp-ön i Stilla Havet är nu tre gånger större än Frankrike

Till ytan är Frankrike Europas andra största land - om man tar med landets utomeuropeiska områden i beräkningen. 643.801km2 är det bara Ryssland som toppar.

Top