Veckans 5 mest lästa: Flytande fort

Förra veckans mest lästa nyheter ger oss känslan av att många av våra läsare är redo för seglingssäsongen att starta. Att snön kom tillbaka i många delar av landet ska inte få stoppa vårkänslorna och båtbygge har aldrig känts mer aktuellt. Den nyhet som däremot toppade listan med bravur var det här flytande fortet.  

1. Flytande fort

Man skulle nästan kunna tro att USS Zumwalt är tagen från någon sci-fi-film, men icke. Fartyget, eller rättare sagt fortet, tillhör amerikanska flottan och kostade 4,4 miljarder US-dollar att färdigställa.

2. Så här bygger man en båt i aluminium

Har du någonsin funderat över hur man bygger båtar i aluminium? Följ med på en rundtur hos KM Yachtbuilders i Nederländerna, som bland har byggt Skip Novaks specialdesignade äventyrsbåt Pelagic 77.

3. Varför är Suezkanalen så viktig?

"Den här killen skulle kunna snacka om hur cement blev till och jag ändå vara totalt trollbunden". Det är en av hyllningarna till Johnny Harris och hans youtubekanal med fokus på kartor med samma namn.

4. Vendée Globe 2020 på < 6 minuter

Vendée Globe är en salig blandning av kappsegling, äventyr, glädje, smärta och när man befinner sig på land nästan obegriplig dramatik. Vilka var dina favoritögonblick i senaste, tillika nionde, upplagan av Vendée Globe?

5. Stockholms båtsnickeri bygger en andunge

Stockholms båtsnickeri har fått det angenäma uppdraget att bygga en andunge i mahogny. Projektet dokumenteras i en film i tre delar signerad Truls Persson. Här är första delen.

Top