Varför alla seglare behöver en kvinna ombord

Riley och Elayne, de australienska paret som tillsammans seglar jorden runt.


Riley hittade citatet ”Världen är en bok och ifall du inte reser runt läser du bara en sida”. Därefter beslöt han sig för att segla jorden runt och läsa resten av boken och nu skulle man kunna säga att han snart har läst ett helt bibliotek.

Båten heter La Vagabonde och är en 43-foot-Beneteau-Cyclades yacht som han köpte i Italien där han också lärde sig de nödvändigaste om segling och navigation vilket han inte hade så bra koll på innan. Första stoppet blev Kroatien och sedan vidare mot Grekland där han träffade sin livspartner Elayne som även hon inte hade mycket erfarenhet av båtliv sen tidigare utan var bara redo för äventyr.

Tillsammans upptäcker de nu världen till havs och har en youtube kanal där de publicerar olika avsnitt om händelser och vad det är de upptäcker på sin resa. Fantastiska videor med mycket vatten och härliga miljöer, man förstår ganska snabbt varför dom valt att fortsätta med denna resa.

I det här klippet visar Elayne varför det är så bra att ha med sig en kvinna ombord på båten även fast hon inte alltid har full kontroll på vad som händer.Vill du veta mer om deras resa och hur allting började så har de ett intro avsnitt här som de förklarar mer på.


.

För mer info besök deras youtube kanal Sailing la Vaganbonde eller instagram Elayna__c 

Top