Valforskare klättrat högst upp på veckans virallista

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Den här veckan klättrar nyheten om att valforskaren Ove Mikal Pedersen har klivit ombord världsomseglaren S/Y Celeste of Solent i topp. Hack i häl följer vårt besök hos Arcona i Uddevalla som är i färd med attfärdigställa varvets nya flaggskepp Arcona 50. På tredje och fjärde plats landar She Captains stockholmseskader och WINGS i Normandie Cup. Femte plats erövras av Tjörn Runt by COWI:s 60-årsfirande.

1. Valforskare ombord på S/Y Celeste of Solent

Segelbåten Celeste, en Farr på 65 fot, har under många år använts för äventyrsseglingar via Sjösportskolan i Långedrag. För snart ett år sedan meddelade besättningen att det var dags för något nytt (S/Y Celeste of Solent ändrar kurs) och i oktober kastade hon loss för en jordenruntsegling utan planerat slut. Nu gör Celeste en extra resa över Atlanten och med sig har hon valforskaren Ove Mikal Pedersen. Här får vi följa med på resan.

2. Häng med till Arcona i Uddevalla

Det har gått drygt ett år sedan Arcona presenterade sitt nya flaggskepp Arcona 50. Skrovet befinner sig sedan några veckor tillbaka på varvet i Uddevalla för montering av allt från rör, elektronik och inredning till däck, köl och mast. Vi tar en titt på den spännande processen tillsammans med VD Urban Lagnéus.

3. Rekordintresse för She Captains stockholmseskader

She Captain siktar på nytt deltagarrekord under jubileumsåret 2023. Det kvinnliga båt- och seglingssällskapet arrangerar för femte året sin populära eskader i Stockholms skärgård och intresset är rekordstort. Här följer ett pressmeddelande från nätverket.

4. Wings på andraplats i Normandie

Den tredje tävlingen i Women´s World Match Racing Tour seglas i helgen i Normandie. Tävlingen heter Normandie Cup och Wings är självklart på plats. Sedan sist har Wings tagit sig till Petit Final och idag måndagen den 29 maj seglar de om bronsplatsen mot det nyazeeländska laget med Celia Willison vid rodret.

5. Tjörn runt by COWI firar 60 år

Tjörn Runt by COWI firar 60 år vilket kommer firas med jubileumsregatta den 19 augusti. Nedan följer ett pressmeddelande från arrangören.

Top