Vad händer i helgen?

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

Kappseglingssäsongen börjar lida mot sitt slut och kommande helg är det flera klubbar och segelsällskap som kör sina avslutande höstregattor. Men med det sagt finns det ingen anledning att kasta in handduken i förtid, speciellt inte när moder jord bjuder på stärkande sensommarvärme i princip hela landet. Just nu pågår det några intressant evenemang utomlands (se nedan). Vi gläder oss speciellt åt Sveas segertåg i anrika J-Class. Vi misstänker att de har siktet inställt på VM i Barcelona nästa år. Räkna också med en hel del action när SailGP tar över showen i Saint-Tropez.

PÅGÅENDE

1-9 september: EM i J/70 i Weymouth

Tre svenska lag är på plats; Happy Yachting, Team Tyra och Pro4u Sail Racing Team. Mer om regattan samt resultat hittar du på j70euros2023.com.

4-9 september: Maxi Yacht Rolex Cup

Årets upplaga av Maxi Yacht Rolex Cup startade den 4 september och håller på fram till 9 september. Regattan utgår från Puerto Cervo på Sardinen och anses vara en av säsongens höjdpunkter för de större kappseglingsbåtarna. J-Class representeras av tre båtar, bland dem svenska Svea som inledde med två spikar (mer om det i notisen Svea inleder Maxi Yacht Rolex Cup med två vinster).

9 september: Nordic Yachts Open

Nordic Yachts Open är en årligt återkommande segling doublehanded för alla.

9 september: Höstregattan

Karlstad Segelsällskap bjuder in till årets sista segling.

9 september: Höstknalten SRS

Höstens SRS-segling på Långedrag med jaktstart - först i mål vinner. Bana runt Göteborgs södra skärgård, 19 el 28 nm. After Sail med ärtsoppa i klubbhuset efteråt.

9-10 september: KSSS Indian Heat Regatta

Indian Heat är KSSS säsongsavslutning för kölbåtskappseglingen i Stockholm. Regattan som fram till 2016 hette Höstcupen, har en lång tradition inom Sällskapet. När Höstcupen gjorde nystart 2016 valde vi att lansera den som SRS-bankappsegling då det endast finns ett fåtal tillfällen i Stockholm för kölbåtar att kappsegla på kryss-läns bana.

9-10 september: Lag-SM i Optimist

I år arrangeras Lag-SM i Optimist av KSSS.

9-10 september: GKSS Autumn Cup

Svenskt Mästerskap i matchracing i FarEast 28R.

10 september: Ocean Globe Race

McIntyre Ocean Globe (Ocean Globe Race / OGR) är ett retro-race runt jorden i samma anda som Whitbread Round the World Race. Det är ett åtta månader långt äventyr för vanliga seglare. Flottan består av 14 mer eller mindre kända båtar varav Maiden och Pen Duick VI är bland de mest omtalade. Allt nödvändigt vetande om tävlingen hittar du på Ocean Globe Race kastar loss den 10 september.

10-11 september: SailGP Saint-Tropez

Då var det dags igen. SailGP-serien har tagit sig hela vägen över Atlanten till Franska Rivieran och Saint-Tropez. Mer om den drabbningen kan du läsa i notisen I helgen kör SailGP i Saint-Tropez.

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten tala för sig själva. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top