Svea inleder Maxi Yacht Rolex Cup med två vinster

Årets upplaga av Maxi Yacht Rolex Cup startade den 4 september och håller på fram till 9 september. Regattan utgår från Puerto Cervo på Sardinen och anses vara en av säsongens höjdpunkter för de större kappseglingsbåtarna. J-Class representeras av tre båtar, bland dem svenska Svea som inledde med två spikar.

Svea försvarar så här långt sin titel från ifjol; Sammandrag Maxi Yacht Rolex Cup: Svenskt i topp.

Regattan inleddes med två race i lätta till måttliga vindar. Sveas ägare turades om att stå vid rodret. Trots att Velsheda visade framfötterna i första starten tog Svea snart över taktpinnen och höll i den hela vägen in i mål. Topaz skar mållinjen som båt nummer två.

Andra starten vann Topaz. Medan Svea och Topaz bevakade varandra hakade Velsheda på ett vindstråk på vänsterkanten. Velsheda orkade dock inte hålla i ledningen utan blev till slut omseglad av Svea.

Kul med svenskflaggat i en klass som J-Class och riktigt roligt att ägarna valt många svenska seglare till besättningen. Nu håller vi tummarna för fortsatta framgångar. Vi har inte fått det bekräftat men misstänker att Svea har siktet på VM i J-Class 2024 i Barcelona.

Mäktiga scener när Svea rundar toppmärket:

Så här presenterar Rolex regattan:

Top