Vad hände med besättningen ombord spökskeppet Carroll A Deering?

På morgonen den 31 januari 1921 gick den femmastade skonaren Carroll A. Deering på Diamond Shoals i North Carolina i en storm. När räddningen från Cape Hatteras äntligen lyckades ta sig till skeppet några dagar senare, hittade de endast tre svältande katter ombord.

Carroll A. Deering är ett gammalt skepp höljt i mystik och intriger. Dess historia började 1919 när fartyget byggdes av G.G. Deering Company i Bath, Maine. Fartyget fick sitt namn efter företagets ägare Carroll A. Deering och var tänkt att användas som lastfartyg.

1920 anlitades Carroll A. Deering för att transportera kol från Virginia till Brasilien. Fartyget avgick från Virginia den 2 december 1920 med en besättning på 11 man. Resan var händelselös tills fartyget nådde Cape Hatteras, ett ökänt område med starka strömmar och grunt vatten.

Den 31 januari 1921 hittades Carroll A. Deering övergiven och på drift utanför North Carolinas kust. Motorerna var igång, men besättningen var borta, liksom fartygets dokumentation och navigationsutrustning. Fartygets livbåtar saknades också. Inte konstigt att det började ryktas om att skeppet var hemsökt.

Det finns många teorier om vad som hade hänt, några av dem listas i klippet nedan.

Top