Värmdö i topp efter Allsvenskan i Seglings andra dag

PM SVENSKA SEGLARFÖRBUNDET


Värmdö Jolleseglare hittade formeln för dagen svåra förhållanden och vann fem av sju seglingar och toppar därmed tabellen. Även hemmalaget Malmö Segelsällskap har haft en bra dag och ligger nu tvåa totalt bara två poäng bakom. Inför den sista dagen av Allsvenskan i Seglings andra deltävling är det väldigt jämnt mellan topplagen.

Den andra deltävlingen av Allsvenskan Segling pågår just nu i Västra Hamnen, Malmö. Resan för att utse Sveriges bästa kappseglingsklubb 2015 fortsätter.

Det ledande laget efter fredagens tre omgångar, Ekolns Segelklubb, hade det lite tyngre idag och halkade ner till en tredje plats i tabellen. Kungliga Svenska Segelsällskapet, som vann den första deltävlingen i Saltsjöbaden i maj, avancerat under dagen och jagar nu topptrion tillsammans med Stockholms 606-Klubb.

Vindarna har kommit ifrån ost och sakta ökat under dagen, på morgonen var det lite lugnare, ca fyra m/s men i slutet på eftermiddagen blev det mer fart och action på båtarna, när molnen drog in över Malmö och banområdet.

Långedrags Segelsällskap, som låg trea igår trivdes bättre med fredagens hårda och byiga vindar och har dykt i resultatlistan till en nionde plats, även om de avslutade dagen med en vinst i dagens jämnaste race där tre båtar gick i mål inom en meter.

Söndagen ska bjuda på liknande väderförhållanden som idag, vindar från ost på mellan fyra och åtta m/s. Förhoppningen är att kunna slutföra hela schemat och därmed alla 15 omgångar.

Via SAP Sailing Analytics kan man följa seglingarna även om man inte har möjlighet att vara på plats vid Scaniaplatsen, Västra Hamnen.

Information och resultat hittar du på www.svensksegling.se/allsvenskan.

Fakta Allsvenskan

Den första deltävlingen genomfördes i Saltsjöbaden 22–24 maj. På varje deltävling möts alla klubbar ett antal gånger, kappseglingsverktyget är båttypen J/70, en sportbåt med fyra personer ombord.

Det går det att följa varje moment i tävlingen via internet och så kallad tracking, då SAP Sailing Analytics används. Här finns all information om hur varje lag har seglat in i minsta detalj, till stor glädje för de som är väl insatta i seglingens komplexitet.

Vinnarna bland de 18 klubbar som seglar Allsvenskan koras inte bara till Sveriges bästa kappseglingsklubb, man får också en plats i Sailing Champions League, som avgörs på Sardinien i september. Under 2015 kommer det att finnas nationella ligor i minst 13 länder, bland annat i Tyskland (Bundesliga) och USA (Premiere Sailing League).

Tidsschema söndag 16 augusti

09.00 – ca 15.00 Kappseglingar pågår

ca 15.30 Prisutdelning

16.00 – 17.00 Möjlighet att intervjua deltagarna efter dagens seglingar

Nästa deltävling arrangeras av HjBK/CCYC mellan den 28 – 30 augusti, på Grötö, Göteborgs skärgård.

Champions League 2015

17 - 19 sept, Yacht Club Costa Smeralda, Italien

Allsvenska klubbar

Ekerö Båtklubb, EBK

Ekolns Segelklubb, ESK

Göteborgs Kungliga Segelsällskap, GKSS

Halmstads Segelsällskap, HaSS

Hjuviks Båtklubb, HjBK

Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS

Kullaviks Kanot- och Kappseglingsklubb, KKKK

Lerums Segelsällskap, LeSS

Långedrags Segelsällskap, LdSS

Malmö Segelsällskap, MSS

Oxelösunds Segelsällskap, OXSS

Sotefjordens Segelsällskap, SFSS

Stockholms 606 Klubb, S606K

Strängnäs Segelsällskap, SÄSS

Trälhavets Båtklubb, TÄBK

Värmdö Jolleseglare, VJS

Wikens Båtselskap, WBS

Örnsköldsviks Segelsällskap, ÖSS

Top