Världscupen i Hyere börjar idag!

Idag börjar världscupen i Hyere. Det börjar tuffast möjligt med Mistral-vindar(20-35 knop). Här är en liten genomgång av de svenska deltagarna med kommentarer. 


Starbåt: Lööf/Salminen har precis tagit EM Silver, de borde vara hyfsat fräscha även till den här tävlingen, ingen lång resa från San Remo och EM var mest lättvind. Nu får de även mäta sina krafter mot Ian Percy(GBR, OS Guld 2008) och Robert Scheit(BRA, OS Silver 2008) som inte var med på EM, hur står sig formen i detta motstånd?

Finnjolle: Björn Allansson ställer upp för Sverige, frågan är om Björn ska kunna svara upp mot Daniel Birgmarks fina prestationer på Mallorca. OS platsen står mellan dessa två herrar men de har inte mötts på regatta sedan VM i Perth i December. Daniel har gjort de bästa resultaten och Björn behöver slå till med något riktigt bra för att vara med i matchen. De kommer slutligen att mötas på VM i England i Maj, där Birgmark ligger och tränar i den här perioden.

Laser Radial, Josefin Olsson är garanterat revanschsugen efter en misslyckad regatta på Mallorca, kul om hon kan få till det och bygga lite självförtroende inför sommarens OS-tävlingar!

49er, tre svenska besättningar, Geijer/During, Eklund/Torlen, Sylvan/Hamel. Mallorca började väldigt bra för de två förstnämda besättningarna men slutade i antiklimax. Det är både en kamp om vem som är bäst, men också en kamp om segla tillräckligt bra för att bli uttagna till OS överhuvudtaget. Det känns som det kommer behövas lite topp tio placeringar snart, det är inte så många chanser kvar innan London.

470 dam, likt Josefin Olsson i radial hade våra svenska OS-tjejer Lisa Ericsson och Astrid Gabrielsson en tung regatta på Mallorca. Då hade man ny coach Therese Torgesson, kanske behövs det lite tid tillsammans innan man hittar ett vinnande team?

470 herr, Anton Dahlberg och Sebastian Östling. Känslan är att de är på väg tillbaka den fina form de hade 2010. De är mycket nöjda med sin brittiska coach och det kan hända att man börjar casha hem redan i Hyere. Juniorerna Niklas Dackhammar och Fredrik Bergström har haft ett längre vinteruppehåll och gjorde comeback på Mallorca, kanske har de hittat tillbaka till greppen i båten igen nu i Hyere.  

Laser killarna har valt bort denna tävling för att prioritera träning i Tyskland, inför VM som går i Maj.

Följ tävlingarna

Top