UVM i Matchracing är igång

Ungdoms VM i Matchracing seglas i Ekaterinburg i Ryssland 13-17 augusti. Team Holmberg är på plats för att representera Sverige.

Det svenska teamet består av Måns Holmberg (rorsman), Wille Kark (taktik), Wilhelm Eriksson (trim) och Simon Alm (fördäck) och även om killarna var och en för sig har många meriter är detta första tävlingen tillsammans. 

- Vårt mål är att ta oss till semifinal och ta det därifrån. Det är svårt att veta hur vi står oss eftersom vi aldrig seglat tillsammans tidigare. Men det har känts bra på de två träningar vi gjort här borta, säger Måns Holmberg. 

Tävlingen seglas i båttypen Ricochet-747, samma som användes vid Dam-VM som arrangerades på samma plats förra året. Båten är väldigt annorlunda mot M32an som Måns senast seglade när han gick till kvartsfinal på senior VM på Marstrand tidigare i somras.

- Vi seglar på en liten sjö i gamla omoderna båtar, och det ser ut att bli lätt skiftig vind. Så det kommer bli svårseglat, men vi ser fram emot det, säger Måns. 

Det är ett tufft startfält med många högt rankade team. Måns är den tredje bäst rankade rorsmannen, nästefter Nick Egnot-Johnson och Matthew Whitfield. 

Efter en dags segling ligger Thomas Grimes i ledning med 5 av 5 vunna matcher, Holmberg har haft en lite tuffare start och har 3 av 7 vinster. 

Deltagare 
Nick Egnot-Johnson, NZL
Matthew Whitfield, GBR
Måns Holmberg, SWE
Thomas Grimes, AUS
Aurelien Pierroz, FRA
Rocco Attili, ITA
Jeppe Borch, DEN
Jack Parkin, USA
Mark Abdrakipov, RUS
Igor Tarasiuk, POL
Kodai Mutsuda, JPN
Jakub Halouzka, CZE
 

Top