Uppföljning: Försvunnet par i Karibien

Det har gått en månad sedan Salty Dawg Sailing Association uppmärksammades på att en av sällskapets båtar, Simplicity, låg för ankare och övergiven utanför en strand på den karibiska ön St. Vincents sydkust. När man undersökte båten närmare rullades ett skräckscenario upp. Ägarna till båten dödförklarades senare trots att man inte har hittat några kroppar.

Bakgrunden till tragedin hittar du i notisen Amerikanskt par saknas i Karibien - befaras döda.

Ralph Hendry, 66 år, och Kathleen Brandel, 71 år, var vana seglare som 2013 sålde sitt hus för att flytta ombord på katamaran Simplicity. Paret brukade tillbringa större delen av sin tid i Florida. Under orkansäsongen seglade de till Rhode Island. Det här var första vintern de spenderade i Karibien.

Kvällen den 18 februari i St. George (Grenada) förändrades allt. Simplicity kapades av tre förrymda fångar med stort våldskapital. Nu står Trevon Robertson, 23 år, Atiba Stanislaus, 25 år och Ron Mitchell, 30 år, åtalade för mord. Nästa domstolsframträdande är planerat till den 27 mars.

Våra tankar går till Ralph och Kathleens nära och kära. Ralphs son Bryan och Kathleens son Nick beskriver sina föräldrar så här: "Ralph och Kathy levde ett liv som de flesta av oss bara kan drömma om, att segla på USA:s östkust, bo på Simplicity, bli vänner med alla de möter, sjunga, dansa och skratta med vänner och familj – det är så Ralph och Kathy levde, och det är så de kommer att bli ihågkomna i våra hjärtan.”

Det har upprättats en GoFundMe-kampanj för att stötta finansieringen kring handhavandet av båten Simplicity och parets tillhörigheter. Du hittar den på www.gofundme.com.

Top